Mikor esedékes a munkahelyi klímatisztítás?

0 hozzászólás

És milyen veszélye van annak, ha kimarad?

A munkahelyi klímatisztítás sarkalatos pont egy vállalat életében. A tiszta, mikroorganizmusoktól és szennyeződésektől mentes levegő nélkül ugyanis nem biztosítható a higiénikus munkakörnyezet. Mikor esedékes ez a feladat és milyen veszélyei vannak a halogatásnak? Kiderül a folytatásból.>>>

Irodai klímatisztítás: a használat gyakorisága döntő tényező

Az irodák többségét, a nyári hőségben klímaberendezések hűtik, így az irodatakarítási feladatok sorában a klímatisztítás iránti igény is egyre gyakrabban merül fel. Már csak azért is, mert a legmodernebb inverteres klímák jó ideje már nem csak hűtenek, hanem igény szerint fűteni is tudnak.

Ennek legnagyobb előnye az őszi és tavaszi időszakban érződik, amikor is a változó időjárás miatt egy-egy hidegebb napon jóleső meleg levegővel töltik fel az adott irodahelyiséget.

A legfejlettebb készülékekkel pedig akár a téli fagyok idején is kellemes melegben dolgozhatnak a kollégák, hiszen ezek mínusz 15-20 fokban is üzemképesek. 

Normál esetben, egy, kifejezetten csak a nyári időszakban, alkalmi jelleggel üzemeltetett klímaberendezés évente egyszeri tisztítása elegendő lehet még irodai környezetben is.

A tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy az irodai dolgozók egyenletes hőmérsékletű irodahelyiségekben tudnak a legproduktívabban dolgozni, tehát az nem feltétlenül jó döntés, ha a hűvösebb napokon ki-, a hőségben pedig bekapcsolják az adott készüléket, illetve készülékeket. A ki-be kapcsolgatás, a klímaszakemberek szerint, anyagilag sem kifizetődő

Ha a klíma az átmeneti időszakokban is üzemel, akkor a terheléstől függően kettő-három klímatisztítás is szükséges lehet. Ha pedig télen is igyekeznek kiaknázni a készülékekben rejlő lehetőségeket, négy klímatisztítás a minimum. 

Miért van szükség a légkondinak évi négy tisztításra?

Soknak találja a négyet, pedig akár hat is lehet! A légkondicionáló berendezésekben található szűrők élettartama ugyanis nem végtelen. Attól függően, hogy mekkora terhelésnek van kitéve az adott készülék, a szűrőt időről-időre cserélni kell, a berendezés egyéb részeit pedig tisztítani és fertőtleníteni kell. 

A nagyobb szünetek (pl. téli leállítás) után pedig csak úgy ajánlott újra bekapcsolni és használni a készülékeket, ha az esedékes klímatisztítás megtörtént. E nélkül ugyanis a berendezés külső és belső felületén lerakódott porréteg, illetve a megtelepedett baktériumok, vírusok és gombák komoly légzőszervi betegségeket idézhetnek elő azoknál, akik a klíma működő beltéri egységével egy helyiségben tartózkodnak. 

Amennyiben az Ön irodájában található légkondícionáló berendezés, illetve berendezésekre is ráférne egy alapos fertőtlenítő takarítás, kérjen ajánlatot klímatisztításra a Tarcsai-Service- Kft-től!

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

Már több mint egy hónapja elkezdődött az újév, és ha eddig nem tette, itt a tökéletes alkalom arra, hogy a vállalkozásánál felülvizsgálják és újradefiniálják a irodatakarítási stratégiáikat, biztosítva ezzel a munkahelyi környezet tisztaságát és higiéniáját. A...

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Mi történik, ha a modern technológia találkozik a környezettudatossággal? A szárazjeges tisztítás a modern kor egyik leginnovatívabb takarítási technológiája, amely forradalmasítja az ipari és kereskedelmi takarítást. A Tarcsai-Service Kft által alkalmazott...

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Az ipari takarítás az ipari létesítmények különleges tisztítási igényeire összpontosít. Ez magában foglalja a potenciálisan veszélyes területek, gépek és berendezések tisztítását, amelyek speciális személyzetet, módszereket és eszközöket igényelnek. A Tarcsai-Service...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük