Mikor esedékes a munkahelyi klímatisztítás?

0 hozzászólás

És milyen veszélye van annak, ha kimarad?

A munkahelyi klímatisztítás sarkalatos pont egy vállalat életében. A tiszta, mikroorganizmusoktól és szennyeződésektől mentes levegő nélkül ugyanis nem biztosítható a higiénikus munkakörnyezet. Mikor esedékes ez a feladat és milyen veszélyei vannak a halogatásnak? Kiderül a folytatásból.>>>

Irodai klímatisztítás: a használat gyakorisága döntő tényező

Az irodák többségét, a nyári hőségben klímaberendezések hűtik, így az irodatakarítási feladatok sorában a klímatisztítás iránti igény is egyre gyakrabban merül fel. Már csak azért is, mert a legmodernebb inverteres klímák jó ideje már nem csak hűtenek, hanem igény szerint fűteni is tudnak.

Ennek legnagyobb előnye az őszi és tavaszi időszakban érződik, amikor is a változó időjárás miatt egy-egy hidegebb napon jóleső meleg levegővel töltik fel az adott irodahelyiséget.

A legfejlettebb készülékekkel pedig akár a téli fagyok idején is kellemes melegben dolgozhatnak a kollégák, hiszen ezek mínusz 15-20 fokban is üzemképesek. 

Normál esetben, egy, kifejezetten csak a nyári időszakban, alkalmi jelleggel üzemeltetett klímaberendezés évente egyszeri tisztítása elegendő lehet még irodai környezetben is.

A tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy az irodai dolgozók egyenletes hőmérsékletű irodahelyiségekben tudnak a legproduktívabban dolgozni, tehát az nem feltétlenül jó döntés, ha a hűvösebb napokon ki-, a hőségben pedig bekapcsolják az adott készüléket, illetve készülékeket. A ki-be kapcsolgatás, a klímaszakemberek szerint, anyagilag sem kifizetődő

Ha a klíma az átmeneti időszakokban is üzemel, akkor a terheléstől függően kettő-három klímatisztítás is szükséges lehet. Ha pedig télen is igyekeznek kiaknázni a készülékekben rejlő lehetőségeket, négy klímatisztítás a minimum. 

Miért van szükség a légkondinak évi négy tisztításra?

Soknak találja a négyet, pedig akár hat is lehet! A légkondicionáló berendezésekben található szűrők élettartama ugyanis nem végtelen. Attól függően, hogy mekkora terhelésnek van kitéve az adott készülék, a szűrőt időről-időre cserélni kell, a berendezés egyéb részeit pedig tisztítani és fertőtleníteni kell. 

A nagyobb szünetek (pl. téli leállítás) után pedig csak úgy ajánlott újra bekapcsolni és használni a készülékeket, ha az esedékes klímatisztítás megtörtént. E nélkül ugyanis a berendezés külső és belső felületén lerakódott porréteg, illetve a megtelepedett baktériumok, vírusok és gombák komoly légzőszervi betegségeket idézhetnek elő azoknál, akik a klíma működő beltéri egységével egy helyiségben tartózkodnak. 

Amennyiben az Ön irodájában található légkondícionáló berendezés, illetve berendezésekre is ráférne egy alapos fertőtlenítő takarítás, kérjen ajánlatot klímatisztításra a Tarcsai-Service- Kft-től!

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük