A szárazjeges takarítás mindent visz?

0 hozzászólás

A szárazjég a szén-dioxid szilárd formája (-78,5 °C). A szárazjeges takarítás pedig, egyfajta szárazjég-robbantás, ami a felületek biztonságos tisztítására, illetve a nem kívánt bevonatok (pl. festék vagy rozsda) eltávolítására, továbbá ipari és kereskedelmi alkalmazásokban használt roncsolásmentes tisztítási módszer. 

Hogyan működik a szárazjeges takarítás?

A szárazjeges takarítás elve alapvetően hasonlít a magasnyomású vízzel történő takarításhoz. A magasnyomású vizes takarítás során ugyanis a magasnyomású berendezés, sűrített levegő hozzáadásával felgyorsítja a vízsugarat, ami a fúvókán keresztül, még nagyobb nyomással jut ki a tisztítandó felületre.

A magasnyomású vizes takarítás esetén a felületek tisztítására használt közeg a tiszta víz, illetve ozmózis víz. Ez a folyamat azonban nem elég hatékony a nehezen eltávolítható foltokkal, bevonatokkal, törmelékekkel és szennyeződésekkel szemben. Továbbá, a magasnyomású víz károsíthatja a törékeny és vízre, illetve párára érzékeny felületeket, pl. az elektromos berendezéseket, kábeleket és precíziósan megmunkált berendezéseket (hogy csak néhányat említsünk).

A szárazjeges takarítás során sűrített levegőt és ún. szárazjég pelletet használunk a munkafolyamat során. A módszer a kinetikát (fizika) és a termodinamikát is felhasználja, a magasnyomású vizes takarításnál erőteljesebb tisztítási módszer elérése érdekében.

A tudomány, ami mögötte van

Lenyűgöző tudomány rejlik a szárazjeges takarítás folyamata mögött. A szárazjéggel történő takarítás pedig rendkívül hatékony módszer, melynek során a finom szén-dioxid (szárazjég) részecskék felületre juttatásával a nemkívánatos szennyeződések (pl. zsír, festék és rozsda) megfagynak, feltöredeznek és szétrobbannak. A folyamat pillanatok alatt lezajlik.

  1. Termikus sokk: a felületi szennyeződések gyors fagyását eredményezi, ami törékennyé és töredezetté teszi őket.
  2. A felülettel való érintkezés, ütközés: A szárazjég-pellet nagy sebességgel bombázza a tisztítófelületet, feltörve a törékeny és törött bevonatot vagy szennyeződést.
  3. A tágulási sokk: Maga a robbanás, amelyet a gáz azonnali kitágulása okoz, a szárazjég gyors hőátadása és szublimációja (elpárolgása) miatt. Ez a folyamat, a szén-dioxid pellet ütközési erejével kombinálva elfújja a nemkívánatos felületi szennyeződéseket, törmeléket, foltokat vagy bevonatokat.

A szárazjég előtt nincs akadály, tehát, a válasz a címben feltett kérdésre: igen, a szárazjég mindent visz

Makacs szennyeződések, gépzsíros foltok? Itt a megoldás: kérjen ajánlatot szárazjeges takarításra még ma!

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

Már több mint egy hónapja elkezdődött az újév, és ha eddig nem tette, itt a tökéletes alkalom arra, hogy a vállalkozásánál felülvizsgálják és újradefiniálják a irodatakarítási stratégiáikat, biztosítva ezzel a munkahelyi környezet tisztaságát és higiéniáját. A...

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Mi történik, ha a modern technológia találkozik a környezettudatossággal? A szárazjeges tisztítás a modern kor egyik leginnovatívabb takarítási technológiája, amely forradalmasítja az ipari és kereskedelmi takarítást. A Tarcsai-Service Kft által alkalmazott...

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Az ipari takarítás az ipari létesítmények különleges tisztítási igényeire összpontosít. Ez magában foglalja a potenciálisan veszélyes területek, gépek és berendezések tisztítását, amelyek speciális személyzetet, módszereket és eszközöket igényelnek. A Tarcsai-Service...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük