A szárazjeges takarítás mindent visz?

0 hozzászólás

A szárazjég a szén-dioxid szilárd formája (-78,5 °C). A szárazjeges takarítás pedig, egyfajta szárazjég-robbantás, ami a felületek biztonságos tisztítására, illetve a nem kívánt bevonatok (pl. festék vagy rozsda) eltávolítására, továbbá ipari és kereskedelmi alkalmazásokban használt roncsolásmentes tisztítási módszer. 

Hogyan működik a szárazjeges takarítás?

A szárazjeges takarítás elve alapvetően hasonlít a magasnyomású vízzel történő takarításhoz. A magasnyomású vizes takarítás során ugyanis a magasnyomású berendezés, sűrített levegő hozzáadásával felgyorsítja a vízsugarat, ami a fúvókán keresztül, még nagyobb nyomással jut ki a tisztítandó felületre.

A magasnyomású vizes takarítás esetén a felületek tisztítására használt közeg a tiszta víz, illetve ozmózis víz. Ez a folyamat azonban nem elég hatékony a nehezen eltávolítható foltokkal, bevonatokkal, törmelékekkel és szennyeződésekkel szemben. Továbbá, a magasnyomású víz károsíthatja a törékeny és vízre, illetve párára érzékeny felületeket, pl. az elektromos berendezéseket, kábeleket és precíziósan megmunkált berendezéseket (hogy csak néhányat említsünk).

A szárazjeges takarítás során sűrített levegőt és ún. szárazjég pelletet használunk a munkafolyamat során. A módszer a kinetikát (fizika) és a termodinamikát is felhasználja, a magasnyomású vizes takarításnál erőteljesebb tisztítási módszer elérése érdekében.

A tudomány, ami mögötte van

Lenyűgöző tudomány rejlik a szárazjeges takarítás folyamata mögött. A szárazjéggel történő takarítás pedig rendkívül hatékony módszer, melynek során a finom szén-dioxid (szárazjég) részecskék felületre juttatásával a nemkívánatos szennyeződések (pl. zsír, festék és rozsda) megfagynak, feltöredeznek és szétrobbannak. A folyamat pillanatok alatt lezajlik.

  1. Termikus sokk: a felületi szennyeződések gyors fagyását eredményezi, ami törékennyé és töredezetté teszi őket.
  2. A felülettel való érintkezés, ütközés: A szárazjég-pellet nagy sebességgel bombázza a tisztítófelületet, feltörve a törékeny és törött bevonatot vagy szennyeződést.
  3. A tágulási sokk: Maga a robbanás, amelyet a gáz azonnali kitágulása okoz, a szárazjég gyors hőátadása és szublimációja (elpárolgása) miatt. Ez a folyamat, a szén-dioxid pellet ütközési erejével kombinálva elfújja a nemkívánatos felületi szennyeződéseket, törmeléket, foltokat vagy bevonatokat.

A szárazjég előtt nincs akadály, tehát, a válasz a címben feltett kérdésre: igen, a szárazjég mindent visz

Makacs szennyeződések, gépzsíros foltok? Itt a megoldás: kérjen ajánlatot szárazjeges takarításra még ma!

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük