A szárazjeges takarítás mindent visz?

0 hozzászólás

A szárazjég a szén-dioxid szilárd formája (-78,5 °C). A szárazjeges takarítás pedig, egyfajta szárazjég-robbantás, ami a felületek biztonságos tisztítására, illetve a nem kívánt bevonatok (pl. festék vagy rozsda) eltávolítására, továbbá ipari és kereskedelmi alkalmazásokban használt roncsolásmentes tisztítási módszer. 

Hogyan működik a szárazjeges takarítás?

A szárazjeges takarítás elve alapvetően hasonlít a magasnyomású vízzel történő takarításhoz. A magasnyomású vizes takarítás során ugyanis a magasnyomású berendezés, sűrített levegő hozzáadásával felgyorsítja a vízsugarat, ami a fúvókán keresztül, még nagyobb nyomással jut ki a tisztítandó felületre.

A magasnyomású vizes takarítás esetén a felületek tisztítására használt közeg a tiszta víz, illetve ozmózis víz. Ez a folyamat azonban nem elég hatékony a nehezen eltávolítható foltokkal, bevonatokkal, törmelékekkel és szennyeződésekkel szemben. Továbbá, a magasnyomású víz károsíthatja a törékeny és vízre, illetve párára érzékeny felületeket, pl. az elektromos berendezéseket, kábeleket és precíziósan megmunkált berendezéseket (hogy csak néhányat említsünk).

A szárazjeges takarítás során sűrített levegőt és ún. szárazjég pelletet használunk a munkafolyamat során. A módszer a kinetikát (fizika) és a termodinamikát is felhasználja, a magasnyomású vizes takarításnál erőteljesebb tisztítási módszer elérése érdekében.

A tudomány, ami mögötte van

Lenyűgöző tudomány rejlik a szárazjeges takarítás folyamata mögött. A szárazjéggel történő takarítás pedig rendkívül hatékony módszer, melynek során a finom szén-dioxid (szárazjég) részecskék felületre juttatásával a nemkívánatos szennyeződések (pl. zsír, festék és rozsda) megfagynak, feltöredeznek és szétrobbannak. A folyamat pillanatok alatt lezajlik.

  1. Termikus sokk: a felületi szennyeződések gyors fagyását eredményezi, ami törékennyé és töredezetté teszi őket.
  2. A felülettel való érintkezés, ütközés: A szárazjég-pellet nagy sebességgel bombázza a tisztítófelületet, feltörve a törékeny és törött bevonatot vagy szennyeződést.
  3. A tágulási sokk: Maga a robbanás, amelyet a gáz azonnali kitágulása okoz, a szárazjég gyors hőátadása és szublimációja (elpárolgása) miatt. Ez a folyamat, a szén-dioxid pellet ütközési erejével kombinálva elfújja a nemkívánatos felületi szennyeződéseket, törmeléket, foltokat vagy bevonatokat.

A szárazjég előtt nincs akadály, tehát, a válasz a címben feltett kérdésre: igen, a szárazjég mindent visz

Makacs szennyeződések, gépzsíros foltok? Itt a megoldás: kérjen ajánlatot szárazjeges takarításra még ma!

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük