Homlokzattisztítás hagyományos és innovatív technológiákkal

Remek költséghatékony alternatívákat kínálunk a különböző homlokzatok, üveg-, fém-, kő- és téglafelületek helyreállító tisztításához. A homlokzat és a szennyeződés típusát figyelembe véve választjuk ki a leghatékonyabb technológiát.

Homlokzattisztítás ioncserélt vízzel

Üveghomlokzatok, mosható felületek tisztítása teljesen tiszta, ioncserélt vízzel. A víz tisztásának ezt a technológiáját a NASA dolgozta ki, és azért lesz különösen alkalmas tisztításra, mert a mechanikai tisztítás és öblítés után csupán a tiszta víz marad a felületen, ami nyom nélkül elpárolog

Az ioncserélt vizes tisztítás előnyei:

 • Tökéletesen tiszta felület, mivel az ioncserélt víz vonzza a szennyeződéseket, porszemcséket, így azok maradéktalanul eltávolíthatók.
 • Nincs szükség vegyszerekre, környezetbarát.
 • 16 méter magasságig nem szükséges ipari alpint bevonni.
 • Költséghatékony megoldás.

Homlokzattisztítás szemcseszórással

A szennyeződéseket mechanikusan távolítja el, a felület típusától függően különböző anyagokat és szemcseméreteket alkalmazhatunk.

A szemcseszórás kis nyomáson történik, hogy ne tegyen kárt a homlokzatban. A szemcséket sűrített levegővel vagy vízzel keverjük.

Tökéletes megoldást jelent fém-, fa-, tégla- és kőfelületek tisztítására, kezelésére.

Homlokzattisztítás magasnyomású mosóberendezéssel

Hagyományos módszer a makacs szennyeződések eltávolítására, de csak abban az esetben alaklamazható, ha a felület alkalmas a magasnyomású mosóberendezés használatára. Sokszor a nagynyomású vizes mosás nem elég az agresszív szennyeződések eltávolításához, ilyenkor vegyszereket kell alkalmazni.

A homlokzattisztító vegyszerek kiválasztásánál figyelembe kell venni egyrészt magát a felületet, másrészt azt, hogy mit akarunk eltávolítani (például speciális készítményekre van szükség algás és gombás felületekhez, vagy mondjuk sóvirágzásos, salétromos falakhoz).

Homlokzattisztítás szárazjéggel

A szárazjeges tisztítás előnyei:

 • Gyors és nagyon hatékony.
 • Száraz folyamat, ami után nem marad vissza hulladék.
 • Kíméletes a felülethez, nem karcol, nem koptat.
 • Biztonságos.

Homlokzatainkat nem kímélik a környezeti hatások. Különösen a forgalmas városi környezetben épült létesítményeken hamar megjelennek a makacs szennyeződések (por, korom), a falfirkák, de ugyanígy szükség lehet a kúszónövények, mohák, zuzmók és algák eltávolítására is. Külön probléma, hogy az abrazív anyagok, a víz és a vegyszerek eltávolítják ugyan a szennyeződések nagy részét, de magát a homlokzatot is roncsolják. Egy teljes homlokzatfelújítás pedig bonyolult és sokszor költséges alternatíva.

Ilyen esetekben olyan technológiát választunk a homlokzattisztításhoz, ami egyszerre hatékony és kímélő is: a szárazjeges befújást. A szárazjeges tisztításnak nincs cseppfolyós fázisa, mivel a CO2 szilárd halmazállapotból gázneműbe megy át. A folyamat során egy mikrorobbanás megy végbe, ami tökéletesen eltávolítja a makacs, zsíros szennyeződéseket a felületről. A szárazjeges tisztítás annyira hatékony, hogy még tűzkárok után is eredményesen lehet használni a kormos felületek megtisztítására.

Nincsenek megközelíthetetlen helyek: ipari alpintechnika

Vannak olyan homlokzatok, szerkezetek, amelyek tisztításához az egyetlen járható út az ipari alpin bevonása.

Mivel fontosnak tartjuk, hogy teljes körű takarítási szolgáltatást nyújtsunk, a nehezen megközelíthető helyeket sem hagyjuk ki a kínálatunkból.

Ahol szükséges, ipari alpint alkalmazunk.

Karbantartás, felújítás

Apró javítási munkák mindig szükségesek. Kitörik egy ablak, elcsúszik egy panel vagy egy cserép. Nem szükséges újabb szerződést kötnie, ügyfeleinknek biztosítjuk az alábbi karbantartási, felújítási munkákat:

 • ablaküveg, üvegpanel cseréje
 • homlokzat felújítása
 • tető felújítása
 • tető javítása

Ha többet szeretne megtudni homlokzattisztítás szolgáltatásainkról vagy ingyenes árajánlatot kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot:

+36/30/183-3127

info@tarcsai-service.hu

Kérjen Ajánlatot!

11 + 4 =