Irodatakarítás napról napra

0 hozzászólás

Napi, heti, havi és éves rutinok a hatékony munkavégzésért

Az iroda sokkal több, mint egy munkavégzésre alkalmas tér. Az iroda az a hely, ahol ideális esetben a profizmus, a hatékonyság és a kényelem találkozik, méghozzá makulátlan környezetben. A Tarcsai-Service Kft. évek óta mélyen belemerült az irodatakarítás művészetébe, tükrözve a partner vállalataink profizmusát és biztosítva az ott dolgozók jólétét. A mai blogcikkünkben a mindennapi, heti, havi és éves takarítási gyakorlatokra adunk tippeket, melyek segítségével bármilyen iroda fenntarthatóvá, tisztává és rendezetté válik.>>> 

Az irodatakarítás napi rutin feladatai

Az irodatakarítás ajánlott napi feladatainak elvégzésével megőrizhető az iroda friss megjelenése és jelentősen csökkenthető a baktériumok és vírusok terjedésének esélye. 

Felületek letörlése: Az íróasztalok, billentyűzetek, telefonok és egyéb gyakran használt felületek napi takarítást igényelnek.

Szemetesek ürítése: Különösen ajánlott, ha ételmaradékok is vannak bennük.

Konyha és étkező: A higiénia megőrzése érdekében naponta ajánlott kimosni a mosogatót, áttörölni a hűtő ajtót és fogantyút, valamint az asztalt és teakonyha pultot is.

Porszívózás: A porszívózás elengedhetetlen a legforgalmasabb területeken, mint az iroda bejárata vagy a folyosók.

Heti rutin

A heti feladatok elvégzésével mélyebb tisztítást érhetünk el és fenntarthatjuk az iroda higiénikus állapotát.

Padlók felmosása: Különösen a konyhában és a vizesblokkokban fontos, hogy minimum hetente egyszer megtörténjen, esetenként gyakrabban is.

Az üvegfelületek tisztítása: Az ablakok, tükrök és üvegasztalok akkor mutatnak igazán jól, ha csillogóan tiszták. 

Porszívózás az egész területen: A nem túl forgalmas irodákban, tárgyalókban és egyéb ritkán használt helyiségekben elég lehet hetente egyszer porszívózni.

Az ételmaradékokat minimum heti egyszer, vagy gyakrabban érdemes eltávolítani a hűtőből.

Havi és éves nagytakarítás

Ezek a feladatok biztosítják az iroda hosszú távú tisztaságát és a berendezések állagmegóvását.

Mélytisztítás a konyhában: A sütők, mikrohullámú sütők és a kávégépek alapos tisztítása havonta, extrém igénybevétel esetén hetente javasolt.

Szőnyegtisztítás: Havonta egyszer ajánlott eltávolítani a makacs foltokat és a mélyen ülő port.

A légkondicionáló és szellőztető rendszer tisztítása: A tiszta levegő és a hatékony működés érdekében legalább negyedévente érdemes szakemberre bízni a feladatot.

Ablaktisztítás kívülről/Homlokzattisztítás: Minimum évente egyszer vagy kétszer ajánlott az alapos ablakpucolás, illetve homlokzattisztítás hogy maximalizálja a természetes fényt és kellemes megjelenést kölcsönöz az épületnek. Az első benyomás ugyanis megismételhetetlen és Önnek sem mindegy milyen benyomást tesz a leendő ügyfeleire, nem igaz?

A rendszeres irodatakarítás hozzájárulhat a munkatársak produktivitásának és kreativitásának növeléséhez. Ezen kívül az iroda tisztasága pozitívan befolyásolja a vállalat imázsát. Cégünk több mint egy évtizede segít a vállalatoknak abban, hogy irodájuk mindig a legjobb arcát mutassa.

Kérjen ajánlatot irodatakarításra és tegye munkahelyét tisztává és higiénikussá a Tarcsai Service Kft-vel.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük