4 tipp a gyári nagytakarításhoz

0 hozzászólás

A tiszta és biztonságos munkakörnyezet fenntartása során fontos, hogy a legapróbb részletekre is odafigyeljünk. Ez különösen igaz az ipari létesítményekben, ahol a szennyeződés, a por és a kosz gyorsan és könnyen felhalmozódhat. Íme négy tipp, az időről időre esedékes gyári nagytakarításhoz.>>>

Gyári nagytakarítás első lépése: A szennyeződések és a kosz eltávolítása a gépekről

A gyári nagytakarítás nem ördöngösség, de célzott feladatokat és hatékony eszközöket igényel: 

  1. Szerezzen be mindent, amire a gépek tisztításhoz szüksége lehet

Használjon légkompresszort a por lefújásához és ipari erősségű zsírtalanítót a zsír vagy olaj eltávolításához. Fémtárgyak esetében alkalmazzon fémtisztítót vagy polírozót, és törölje le a felületeket szöszmentes ruhával. A fémfelületeken a jövőbeni lerakódások megelőzésére használjon általános portaszító spray-t.

  1. Fektessen be egy padlótakarító gépbe

Egy padlósúroltakarító gép időt és energiát takarít meg Önnek. További előnye, hogy könnyen manőverezhető, így ideális az olyan nehezen hozzáférhető helyek tisztítására, mint a gépek alatti vagy az oszlopok körüli területek, ahol gyakran felgyülemlik a por. Ha nem engedhet meg magának egy új gépet, alkalmanként béreljen egyet.

  1. Telepítsen ipari beépített porszívó rendszert 

Az üzemi padló tisztítására az erős szívóteljesítményű, praktikusan használható eszközök ideálisak. Egy központi porszívó költséghatékony, ráadásul nem igényel szaktudást, így a meglévő személyzet is könnyen kezelheti.

  1. Csökkentse a páratartalom szintjét

A páratartalom csökkentésével megakadályozhatja a szennyeződések, a por és a baktériumok felhalmozódását és a penészedés kialakulását a különböző felületeken. Telepítsen párátlanítókat és a levegőminőség-monitorokat az egészséges munkakörnyezet fenntartása érdekében és rendszeresen tisztíttassa ki a légtechnikai berendezéseket.

Habár a felsorolt tippek segíthetnek az ipari létesítmények tisztán tartásában, néha mégis jobb, ha ezeket a feladatokat tapasztalt szakemberekre bízza.

A Tarcsai-Service Kft. gyors és precíz ipari és légtechnika takarítási szolgáltatásokat kínál, hogy munkahelyén, üzemében vagy gyárában ragyogó tisztaságot tartson fenn. 

Vegye fel velük a kapcsolatot, hogy megtudja, hogyan segíthetünk Önnek tisztán és higiénikusan tartani üzemi területét vagy irodáját.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás