4 irodatakarítási feladat, amelyek nélkül nincs valódi tisztaság

0 hozzászólás

Vannak olyan irodatakarítási feladatok, amelyeket ha elhanyagolnak, akkor az iroda rendezetlennek, rendetlennek, piszkosnak tűnhet. Ha azonban ezekre mindennap odafigyelnek, akkor a tisztaság és a higiénia folyamatosan fenntartható lesz. Íme 4 feladat, amelyek nélkül elképzelhetetlen a valódi tisztaság.>>>

Az irodatakarítás egyik legfontosabb feladata: a morzsák felszámolása

Az irodatakarítás során mindennapos feladat a változatos eredetű morzsák feltakarítása.

Az emberek szeretnek nassolni, ezért szinte minden asztalnál van egy kis keksz, ropogós sütemény, csokoládé stb. Ezek mind-mind a lehulló morzsák forrásai lehetnek.

Vannak, akik otthagyják a morzsákat az asztalon, mások lesöprik a szőnyegre, és vannak olyanok is, akik megpróbálják a szemetesbe söpörni, több-kevesebb sikerrel.

Az apróbb és nagyobb morzsákat alapos porszívózással lehet eltüntetni.

Ha Ön szeretné megelőzni a morzsák térhódítását, egyszerűen használjon egy nagy szalvétát. Egyszerre praktikus és higiénikus, nemde?

Porcicák akcióban

A por mindenhol ott van. Napi szinten ülepszik, és nincs olyan terület, ahol ne telepedne meg. Gyakran a lámpákon, lámpabúrákon és egyéb nem sokat használt tárgyakon (pl. esernyőtartó, nyáron a fogas is) ülepszik le.

Ha ritkán vagy egyáltalán nem törölgetik át ezeket a tárgyakat, egy idő után jól láthatóvá válik a porréteg, ami több, mint kellemetlen.

Egy váratlan huzat hatására ugyanis, az ülepedő por egy szempillantás alatt újra szálló porrá változik, ami akár allergiás reakciót is kiválthat az arra érzékenyeknél.

A papírzsebkendővel vagy papírtörlővel való törölgetés nem túl produktív, mert szintén növeli a szálló por koncentrációját az irodán belül.

A napi szintű profi takarítással az állandó tisztaságérzet biztosítható és az ülepedő por tartósan felszámolható.

Tea, kávé és víznyomok

Bárkivel előfordulhat, hogy kifröccsen, vagy kilöttyen az itala. Ha nincs a kéznél zsebkendő vagy törlőkendő, akkor ez talán ott is marad az asztalon, rosszabb esetben a szőnyegen.

Szerencsére egy jól képzett és felszerelt ipari takarító brigád az ilyen jellegű foltokkal is elbánik, függetlenül attól, hogy hány órával korábban került oda és azóta hányan taposták jó mélyre a szőnyeg szálai közé.

A fertőtlenítés továbbra is elengedhetetlen

Az irodai környezet és minden más olyan hely, ahol több ember megfordul, a baktériumok, vírusok és gombák melegágya. Érdemes tehát rendszeresen fertőtlenítést végezni a nagyforgalmú helyeken.

A napi szintű fertőtlenítő takarítás segíthet abban, hogy az iroda ne csak tiszta, de valóban higiénikus munkakörnyezet legyen.

Irodatakarítás, fertőtlenítés? Bízza a Tarcsai-Service Kft-re! Itt kérhet ajánlatot.

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük