4 irodatakarítási feladat, amelyek nélkül nincs valódi tisztaság

0 hozzászólás

Vannak olyan irodatakarítási feladatok, amelyeket ha elhanyagolnak, akkor az iroda rendezetlennek, rendetlennek, piszkosnak tűnhet. Ha azonban ezekre mindennap odafigyelnek, akkor a tisztaság és a higiénia folyamatosan fenntartható lesz. Íme 4 feladat, amelyek nélkül elképzelhetetlen a valódi tisztaság.>>>

Az irodatakarítás egyik legfontosabb feladata: a morzsák felszámolása

Az irodatakarítás során mindennapos feladat a változatos eredetű morzsák feltakarítása.

Az emberek szeretnek nassolni, ezért szinte minden asztalnál van egy kis keksz, ropogós sütemény, csokoládé stb. Ezek mind-mind a lehulló morzsák forrásai lehetnek.

Vannak, akik otthagyják a morzsákat az asztalon, mások lesöprik a szőnyegre, és vannak olyanok is, akik megpróbálják a szemetesbe söpörni, több-kevesebb sikerrel.

Az apróbb és nagyobb morzsákat alapos porszívózással lehet eltüntetni.

Ha Ön szeretné megelőzni a morzsák térhódítását, egyszerűen használjon egy nagy szalvétát. Egyszerre praktikus és higiénikus, nemde?

Porcicák akcióban

A por mindenhol ott van. Napi szinten ülepszik, és nincs olyan terület, ahol ne telepedne meg. Gyakran a lámpákon, lámpabúrákon és egyéb nem sokat használt tárgyakon (pl. esernyőtartó, nyáron a fogas is) ülepszik le.

Ha ritkán vagy egyáltalán nem törölgetik át ezeket a tárgyakat, egy idő után jól láthatóvá válik a porréteg, ami több, mint kellemetlen.

Egy váratlan huzat hatására ugyanis, az ülepedő por egy szempillantás alatt újra szálló porrá változik, ami akár allergiás reakciót is kiválthat az arra érzékenyeknél.

A papírzsebkendővel vagy papírtörlővel való törölgetés nem túl produktív, mert szintén növeli a szálló por koncentrációját az irodán belül.

A napi szintű profi takarítással az állandó tisztaságérzet biztosítható és az ülepedő por tartósan felszámolható.

Tea, kávé és víznyomok

Bárkivel előfordulhat, hogy kifröccsen, vagy kilöttyen az itala. Ha nincs a kéznél zsebkendő vagy törlőkendő, akkor ez talán ott is marad az asztalon, rosszabb esetben a szőnyegen.

Szerencsére egy jól képzett és felszerelt ipari takarító brigád az ilyen jellegű foltokkal is elbánik, függetlenül attól, hogy hány órával korábban került oda és azóta hányan taposták jó mélyre a szőnyeg szálai közé.

A fertőtlenítés továbbra is elengedhetetlen

Az irodai környezet és minden más olyan hely, ahol több ember megfordul, a baktériumok, vírusok és gombák melegágya. Érdemes tehát rendszeresen fertőtlenítést végezni a nagyforgalmú helyeken.

A napi szintű fertőtlenítő takarítás segíthet abban, hogy az iroda ne csak tiszta, de valóban higiénikus munkakörnyezet legyen.

Irodatakarítás, fertőtlenítés? Bízza a Tarcsai-Service Kft-re! Itt kérhet ajánlatot.

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük