A legnagyobb takarítás világrekordok

0 hozzászólás

A Guiness Rekordok Könyvében 1955 óta tartják számon a nemzetközileg elismert, hitelesített világrekordokat. Természetesen a takarításnak is vannak bejegyzett rekordjai. Ma ezekből hoztunk el kettőt, amelyek egyben elgondolkodtatóak is.>>>

A legnagyobb takarítás az Everesten

2019. április 14-e és május 29-e között összesen 10.386 kg hulladékot gyűjtöttek össze a Mount Everesten.

A nepáli kormány Kulturális, Idegenforgalmi és Polgári Repülési Minisztériuma volt a kezdeményező. A fizikai végrehajtásban 12 serpa vett részt.

A teljes szeméthalmazból nagyjából 5700 kg az alaptáborból és a közeli településekről, míg a fennmaradó mennyiség a nagyobb magasságú (I.-IV.) táborokból származott.

Az összegyűjtött szemétből 5049 kg-ot hasznosítottak újra, beleértve az üvegeket, műanyag palackokat és alumínium dobozokat is.

A fennmaradó és nem újrahasznosítható hulladékot el kellett égetni, illetve hulladéktárolóba kellett küldeni.

A legelterjedtebb szeméttípus a különböző termékek csomagolása, hőszigetelő bélések és törött üvegek voltak.

A 45 napon át tartó hadművelet keretében négy ember holtteste is előkerült, akik az Everest megmászása közben vesztették életüket.

A takarítást az Erdészeti és Környezetvédelmi Minisztérium, a Nemzeti Parkok Vadvédelmi Minisztérium, a Sagarmatha Szennyezés-ellenőrző Bizottság (SPCC), a nepáli hadsereg, a Nepáli Hegymászó Szövetség és a Nepáli Idegenforgalmi Tanács is segítette.

A leghosszabb ideig tartó víz alatti tisztítás Guinness rekordja 

2013. április 13-án rekorddá vált, Malajziában tartott víz alatti takarításban résztvevő összesen 139 önkéntes búvár, Malajziából, Franciaországból, Ausztráliából, Új-Zélandról, az Egyesült Királyságból, Egyesült Államokból, Litvániából, Svájcból, Hong-kongból és Hollandiából érkezett.

A 168 óra 39 percen át tartó küldetésben összesen 1120 merülést hajtottak végre az érintett tengeri szakaszon, Kota Kinabaluban, Sabahban, Malajziában.

Összesen 3171,59 kg vizes hulladékot hoztak fel a víz alól. A hulladékot kategóriákba sorolták és újra lemérték:

  • 1560,66 kg műanyag
  • 140,44 kg üveg és kerámia
  • 5,35 kg papír és karton
  • 318,36 kg fém,
  • 57,34 kg gumi és ruhanemű
  • 716,61 kg fa és más anyagot nyertek vissza.

A vízmentesített szeméthalmaz tömege 3098,76 kg volt.Az Astro Vállalat felelősségvállalási programjának részeként megvalósuló takarítás során a cél az ökoturisztikai tudatosság növelése és a tengerek védelmének előmozdítása volt.

A Tarcsai-Service Kft. ugyan még nem állított fel világrekordot, de több, mint 10 éve kínál professzionális, megbízható takarítási szolgáltatást a vállalkozások számára, elsősorban Kistarcsa, Nagytarcsa és vonzáskörzetükben, illetve igény esetén más településeken is. Részletes információkért, árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal!

AJÁNLATOT KÉREK>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük