A legnagyobb takarítás világrekordok

0 hozzászólás

A Guiness Rekordok Könyvében 1955 óta tartják számon a nemzetközileg elismert, hitelesített világrekordokat. Természetesen a takarításnak is vannak bejegyzett rekordjai. Ma ezekből hoztunk el kettőt, amelyek egyben elgondolkodtatóak is.>>>

A legnagyobb takarítás az Everesten

2019. április 14-e és május 29-e között összesen 10.386 kg hulladékot gyűjtöttek össze a Mount Everesten.

A nepáli kormány Kulturális, Idegenforgalmi és Polgári Repülési Minisztériuma volt a kezdeményező. A fizikai végrehajtásban 12 serpa vett részt.

A teljes szeméthalmazból nagyjából 5700 kg az alaptáborból és a közeli településekről, míg a fennmaradó mennyiség a nagyobb magasságú (I.-IV.) táborokból származott.

Az összegyűjtött szemétből 5049 kg-ot hasznosítottak újra, beleértve az üvegeket, műanyag palackokat és alumínium dobozokat is.

A fennmaradó és nem újrahasznosítható hulladékot el kellett égetni, illetve hulladéktárolóba kellett küldeni.

A legelterjedtebb szeméttípus a különböző termékek csomagolása, hőszigetelő bélések és törött üvegek voltak.

A 45 napon át tartó hadművelet keretében négy ember holtteste is előkerült, akik az Everest megmászása közben vesztették életüket.

A takarítást az Erdészeti és Környezetvédelmi Minisztérium, a Nemzeti Parkok Vadvédelmi Minisztérium, a Sagarmatha Szennyezés-ellenőrző Bizottság (SPCC), a nepáli hadsereg, a Nepáli Hegymászó Szövetség és a Nepáli Idegenforgalmi Tanács is segítette.

A leghosszabb ideig tartó víz alatti tisztítás Guinness rekordja 

2013. április 13-án rekorddá vált, Malajziában tartott víz alatti takarításban résztvevő összesen 139 önkéntes búvár, Malajziából, Franciaországból, Ausztráliából, Új-Zélandról, az Egyesült Királyságból, Egyesült Államokból, Litvániából, Svájcból, Hong-kongból és Hollandiából érkezett.

A 168 óra 39 percen át tartó küldetésben összesen 1120 merülést hajtottak végre az érintett tengeri szakaszon, Kota Kinabaluban, Sabahban, Malajziában.

Összesen 3171,59 kg vizes hulladékot hoztak fel a víz alól. A hulladékot kategóriákba sorolták és újra lemérték:

  • 1560,66 kg műanyag
  • 140,44 kg üveg és kerámia
  • 5,35 kg papír és karton
  • 318,36 kg fém,
  • 57,34 kg gumi és ruhanemű
  • 716,61 kg fa és más anyagot nyertek vissza.

A vízmentesített szeméthalmaz tömege 3098,76 kg volt.Az Astro Vállalat felelősségvállalási programjának részeként megvalósuló takarítás során a cél az ökoturisztikai tudatosság növelése és a tengerek védelmének előmozdítása volt.

A Tarcsai-Service Kft. ugyan még nem állított fel világrekordot, de több, mint 10 éve kínál professzionális, megbízható takarítási szolgáltatást a vállalkozások számára, elsősorban Kistarcsa, Nagytarcsa és vonzáskörzetükben, illetve igény esetén más településeken is. Részletes információkért, árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal!

AJÁNLATOT KÉREK>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük