Hogyan használhatóak a fertőtlenítőszerek hatékonyan és biztonságosan?

0 hozzászólás

Az Ön munkahelye és otthona tisztán és egészségesen tartása sokkal könnyebbé válik a fertőtlenítőszerek megfelelő használatával. Ahhoz, azonban, hogy a fertőtlenítőszereket teljesen biztonságosan pusztítsák el a nemkívánatos baktériumokat, vírusokat és gombákat, érdemes betartani néhány alapvető ökölszabályt. Íme>>>

A fertőtlenítőszerek biztonságos használata

A fertőtlenítőszerek többsége olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek belélegezve vagy a bőrre kerülve egészségügyi károsodást is okozhatnak. Ezért is elengedhetetlen fokozott óvatosság a használatuk közben. 

Az alábbi intelmek betartásával a kockázat minimalizálható:

  • Ne keverje össze a fertőtlenítőszereket más tisztítószerekkel és másnak se engedje.
  • A hígított tisztító oldatos flakonok legyenek felcímkézve.
  • A fertőtlenítőszereket és egyéb vegyszereket zárható szekrényben vagy olyan helyen kell tárolni, ahol a gyerekek és háziállatok, illetve illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá.
  • Ne engedje a fertőtlenítőszerek használatát akkor, ha az adott helyiségben gyermekek és háziállatok is megfordulnak.
  • Ne lélegezze be a fertőtlenítőszerek gőzeit, és ne engedje, hogy akár egy csepp is a bőrével érintkezzen.
  • A munkahelyi takarító személyzet a fertőtlenítőszerek használata közben viseljen gumikesztyűt és maszkot. 
  • A hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal fertőtlenítést végezni csak jól szellőző helyiségben szabad.
  • A biztonságos és hatékony használat érdekében a címkén található utasítások az irányadóak.
  • A hígításhoz mindig szobahőmérsékletű vizet ajánlott használni, amennyiben a gyártó másképp nem javasolja.
  • A fertőtlenítőszer használata előtt érdemes alaposan megtisztítani a felületet. A fertőtlenítő tisztítószerek esetén ez a két fázis egy lépésben elvégezhető.

+1 szuper fertőtlenítő tipp

A munkahelyi higiénia alappillére a rendszeres légtechnika fertőtlenítő takarítás és a különböző felületek folyamatos tisztántartása és a kórokozóktól való mentesítése.

A személyes higiénia magasabb szintre emelhető az Ön munkahelyén is, ha egyénileg is tesz azért, hogy pl. a klaviatúra vagy az íróasztal ne adjon táptalajt a baktériumok, vírusok és gombák szaporodásának.

A szuper tippünk: a fertőtlenítő törlőkendők, melyek kényelmesen és egyszerűen használhatóak két szervezett takarítás között is. 

Ráadásul a fertőtlenítő törlőkendők hatékonyabbak lehetnek az Ön számára, mint a permetezőfejes fertőtlenítőszerek. Ha ugyanis fertőtlenítőszert permetez egy felületre, majd azt letörli egy ronggyal vagy papírtörlővel, akkor a fertőtlenítőszert is eltávolítja a felületről.

Viszont, ha fertőtlenítő törlőkendőt használ, és a használat után hagyja a felületet természetes módon megszáradni, azzal több idő jut a mikroorganizmusok elpusztítására.

Önnek megbízható, profi és költséghatékony iroda- és általános épület, illetve ipari takarításra van szüksége? Kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service-től itt.>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük