Hogyan használhatóak a fertőtlenítőszerek hatékonyan és biztonságosan?

0 hozzászólás

Az Ön munkahelye és otthona tisztán és egészségesen tartása sokkal könnyebbé válik a fertőtlenítőszerek megfelelő használatával. Ahhoz, azonban, hogy a fertőtlenítőszereket teljesen biztonságosan pusztítsák el a nemkívánatos baktériumokat, vírusokat és gombákat, érdemes betartani néhány alapvető ökölszabályt. Íme>>>

A fertőtlenítőszerek biztonságos használata

A fertőtlenítőszerek többsége olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek belélegezve vagy a bőrre kerülve egészségügyi károsodást is okozhatnak. Ezért is elengedhetetlen fokozott óvatosság a használatuk közben. 

Az alábbi intelmek betartásával a kockázat minimalizálható:

  • Ne keverje össze a fertőtlenítőszereket más tisztítószerekkel és másnak se engedje.
  • A hígított tisztító oldatos flakonok legyenek felcímkézve.
  • A fertőtlenítőszereket és egyéb vegyszereket zárható szekrényben vagy olyan helyen kell tárolni, ahol a gyerekek és háziállatok, illetve illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá.
  • Ne engedje a fertőtlenítőszerek használatát akkor, ha az adott helyiségben gyermekek és háziállatok is megfordulnak.
  • Ne lélegezze be a fertőtlenítőszerek gőzeit, és ne engedje, hogy akár egy csepp is a bőrével érintkezzen.
  • A munkahelyi takarító személyzet a fertőtlenítőszerek használata közben viseljen gumikesztyűt és maszkot. 
  • A hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal fertőtlenítést végezni csak jól szellőző helyiségben szabad.
  • A biztonságos és hatékony használat érdekében a címkén található utasítások az irányadóak.
  • A hígításhoz mindig szobahőmérsékletű vizet ajánlott használni, amennyiben a gyártó másképp nem javasolja.
  • A fertőtlenítőszer használata előtt érdemes alaposan megtisztítani a felületet. A fertőtlenítő tisztítószerek esetén ez a két fázis egy lépésben elvégezhető.

+1 szuper fertőtlenítő tipp

A munkahelyi higiénia alappillére a rendszeres légtechnika fertőtlenítő takarítás és a különböző felületek folyamatos tisztántartása és a kórokozóktól való mentesítése.

A személyes higiénia magasabb szintre emelhető az Ön munkahelyén is, ha egyénileg is tesz azért, hogy pl. a klaviatúra vagy az íróasztal ne adjon táptalajt a baktériumok, vírusok és gombák szaporodásának.

A szuper tippünk: a fertőtlenítő törlőkendők, melyek kényelmesen és egyszerűen használhatóak két szervezett takarítás között is. 

Ráadásul a fertőtlenítő törlőkendők hatékonyabbak lehetnek az Ön számára, mint a permetezőfejes fertőtlenítőszerek. Ha ugyanis fertőtlenítőszert permetez egy felületre, majd azt letörli egy ronggyal vagy papírtörlővel, akkor a fertőtlenítőszert is eltávolítja a felületről.

Viszont, ha fertőtlenítő törlőkendőt használ, és a használat után hagyja a felületet természetes módon megszáradni, azzal több idő jut a mikroorganizmusok elpusztítására.

Önnek megbízható, profi és költséghatékony iroda- és általános épület, illetve ipari takarításra van szüksége? Kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service-től itt.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük