Homlokzattisztítás sivatagi körülmények között

0 hozzászólás

Avagy hogyan távolítható el az épületekről maradéktalanul a szaharai por?

A szaharai homok az utóbbi hetekben többször is beborította az országot. Ez a rozsdás-vöröses homokréteg rárakódott a parkoló autókra és az épületek homlokzatára is. A legjobb, amit tehetünk ellene, ha minél előbb eltakarítjuk a port. Érdemes tehát lemosni az autókat, felsöpörni az épületek előtti területeket és az udvarokat, sőt a homlokzatot sem érdemes elhanyagolni. Szerencsére a homlokzattisztítás többféle technológiával is kivitelezhető.>>>

A megfelelő homlokzattisztítás búcsút int a sivatagi homoknak

Mindig a szennyeződés típusa határozza meg a homlokzattisztítás technológiáját. Alkalmazhatunk ugyanis ioncserélt vizet, szemcseszórást, magas nyomású mosóberendezést, szárazjeget és ipari alpin technikát is.

Az ioncserélt vizes homlokzattisztítás kifejezetten az üveghomlokzatok és mosható felületek tisztítására alkalmas. A NASA által kidolgozott technológia lehetőséget teremt arra, hogy a mechanikai tisztítás és öblítés után folt- és cseppmentesen száradó felületeket kapjunk.

Az ioncserélt víz nagy előnye, hogy kifejezetten vonzza a szennyeződéseket és a porszemcséket. Így tehát a szaharai homok is maradéktalanul eltávolítható az épületek homlokzatáról, méghozzá egészségre káros vegyszerek nélkül.

Ráadásul a homlokzat tisztításának ez az egyik legköltséghatékonyabb módja, ami kifejezetten jó választás a homok és a hasonló szennyeződések eltávolítására.

16 méterig alpintechnika nélkül

Ha az Ön munkahelyének otthont adó épület 16 méternél alacsonyabb, akkor a nem szükséges ipari alpintechnikát bevonni a homlokzattisztításhoz. Munkatársaink egy hordozható berendezéssel ezt az épület előtt állva könnyedén elvégzik.

Ha makacsabb szennyeződésekkel is el kell bánni, akkor jöhet szóba a magasnyomású mosóberendezés, a szemcseszórás vagy a szárazjeges tisztítás. 

A magasnyomású berendezéssel történő homlokzattisztítás csak a magasnyomású mosóberendezés használatára alkalmas felületeken alkalmazható. Ez a technológia esetenként vegyszerek alkalmazásával is együtt jár.

A szemcseszórás kis nyomáson történik és a szennyeződéseket mechanikusan távolítja el. A sűrített levegővel vagy vízzel kevert szemcsék elsősorban a fém-, fa-, tégla- és kőfelületek tisztítására alkalmasak.

A szárazjeges technológia lehetővé teszi a homlokzatokról eltávolítsuk a legmakacsabb szennyeződéseket is, méghozzá sérülés- és karcolásmentesen. A módszer a szilárd halmazállapotból azonnal légneművé váló szén-dioxidra épül, ami a szennyezett felülettel érintkezve a pillanat tört része alatt képes szinte szétrobbantani bármilyen szennyeződést.

A szárazjeges tisztítás további előnye, hogy a folyamat során nem képződik víz vagy pára, így a homlokzatok mellett akár beltéren és nedvességre érzékeny felületeken is eredményesen alkalmazható. Homlokzattisztításra lenne szüksége? Itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük