Mi az oka annak, ha egy takarító vállalat nem üti meg a mércét?

0 hozzászólás

Ha profi takarítót akar alkalmazni, fontos, hogy egy tapasztalt és az ipari takarításban is jártas takarító céget találjon. Mert sok minden múlik a környezet tisztaságán, például az ott tartózkodók biztonsága, produktivitása és általános jóléte.

Egyik másik takarító vállalat azonban nem feltétlenül nyújt kielégítő takarítási szolgáltatást. Az elégedetlen eredményektől a minősíthetetlen ügyfélkapcsolat-kezelésig bármi előfordulhat. De miért történhet ilyesmi egyáltalán? Íme néhány ok és trükk a sok közül, amivel az óvatlan megrendelők átverhetőek.>>>

Egy takarító vállalat élén is csak emberek állnak

Egy takarító vállalat számára az az igazi siker, ha a vezetője és a munkatársai alig érnek rá, mert annyi megrendelésük van. Mi a Tarcsai-Service Kft-nél épp így dolgozunk és minden egyes helyszínt a legnagyobb alapossággal és minőségben takarítunk ki, illetve adunk át a megrendelőknek. 

Azonban nem biztos, hogy mindenki ugyanilyen alázattal végzi ezt a munkát. Hiszen „csak takarításról” van szó, ezért úgy is gondolhatják, hogy a munka könnyű lesz. De semmi sem állhat távolabb az igazságtól! Ezért, aki ebben a szakmában hosszú távra tervez, annak tisztában kell lennie a takarítás finomabb részleteivel, hogy valóban minőségi szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

Ha jó eredményeket szeretne, keressen egy takarító céget, amely nyitott tudása, készségei és tapasztalata tekintetében. A jó hírnév és a vásárlói vélemények alapján megbízható tisztítószereket találhat.

A vállalatok tapasztalatlan vagy képzetlen munkavállalókat alkalmaznak

Nincs abban semmi rossz, ha esélyt adunk a tapasztalatlan dolgozóknak a tisztességes megélhetésre. Ennek ellenére, hiszünk abban, hogy elengedhetetlen és ezért a saját munkatársainkat a megfelelő képzésben részesítsük, hogy kifogástalanul végezhessék munkájukat.

A takarító iparban ez azt jelenti, hogy el kell sajátítani a különböző felületek eltérő takarítási módszereit. (Pl. egy keményfa padlót nem úgy tisztítunk meg, mint egy kerámia csempét.)

Ezen kívül számos speciális takarítási munkához használt eszköz is rendelkezésre áll. Ide tartoznak a szőnyegtisztítók, a nagy teljesítményű porszívók és még a fertőtlenítő berendezések is. Ha olyan személy dolgozik ezekkel az eszközökkel, aki csak azt ismeri, hol van a bekapcsoló gomb, lehet, hogy a munkája hagy majd némi kívánnivalót maga után, vagy, ami még rosszabb, a tevékenységével anyagi károkat vagy sérülést okozhat. 

Tehát, egy takarító vállalat esetében is ugyanolyan szintű figyelmet kell fordítani a képzésre és az átvilágításra, mint bármely más területen.

Néhány takarítócég levágja a sarkokat

Olykor előfordulhat, hogy egy takarító vállalat az indokoltnál kevesebb takarítót küld. Ennek oka, hogy nem minden profi takarító cég hajlandó vagy tud befektetni abba, hogy a megrendeléseinek függvényében elegendő létszámú munkatársat foglalkoztasson.

Így viszont előfordulhat, hogy egy cég csak két embert küld egy három- vagy négyfős munkára. Ez azonban magában hordozza a nem megfelelő szintű takarítás lehetőségét, mivel a takarító munkatársak egy-egy sarkot vagy kevésbé feltűnő területet egyszerűen kihagynak a takarításból, hogy időben végezzenek.

Kerülje az ilyen takarító vállalattal való együttműködést. Ehelyett keressen olyan takarító céget, ami nem csak az Ön vállalkozását értékeli, hanem az általa végzett munka minőségét és a saját munkatársainak a jólétét is értékeli.

Nem mindenki profi

Vannak, akik a takarítást nem tartják „elég professzionálisnak” ahhoz, hogy komolyabb előképzettséget szerezzenek benne. Előfordulhat, hogy csak mellékesként dolgoznak az iparágban, miközben más lehetőségekre várnak, ami azt is eredményezheti, hogy nem veszik elég komolyan a munkát.

Első ránézésre nehéz lehet megállapítani, hogy egy takarító cég valóban annyira profi, mint amennyire azt kommunikálja magáról, de a vásárlói visszajelzések sokat segíthetnek ennek eldöntésében.

Visszaélés az óradíjjal

Az óradíjak változóak lehetnek, és vannak, akik jobban keresnek a takarítással, mint mások irodai munkával. Ezért egyesek kedvet kaphatnak ahhoz, hogy visszaéljenek az óradíj-fizetéssel. Például úgy, hogy a szükségesnél több időt fordítanak a munka elvégzésére, mert tudják, hogy a nap végén azért kapják a fizetést, amennyi időt befektettek a projektbe.

Gyors munka, jó pénz

Az előző ponttal teljesen ellentétben, vannak olyan takarítók is, akik nem hajlandók napi két-három óránál hosszabb időt munkával tölteni. Pedig a takarítás határozottan kemény munka és valóban alaposságot, szervezettséget, türelmet és sokrétű készségeket igényel.

Ennek ellenére, vannak, akik csak a kötelező minimumot akarják vállalni. Ők azok, akikben nincs szenvedély és alázat a munka iránt, ezért csak a megjelenés kedvéért jelennek meg és a profiknál lényegesen rosszabb minőségű munkát végeznek. 

A megfelelő kommunikáció hiánya

Előfordulhat, hogy nem azért elégedetlen egy ügyfél egy takarító vállalat munkájával, mert nem jók, hanem azért, mert a takarító cég képviselői és munkatársai nem tudnak megfelelően kommunikálni. Ezért gyakran az ügyfeleknek kell különös figyelmet fordítani az elvégzendő feladatok és az elvárt színvonal elmagyarázására.

A legjobb takarító vállalkozásoknak a kommunikációja is profi, hogy bármilyen kérdés, probléma vagy elvárás esetén gyorsan és érdemben tudjanak reagálni.Nem minden takarító vállalat egyenlő. Végezzen kutatást és kérjen ajánlásokat olyan emberektől, akik már többszörösen tapasztaltak a témában. Így biztos lehet abban, hogy egy kiváló takarító céget választ, ami többszörösen bizonyítja, hogy megéri rá időt és pénzt áldozni. Tőlünk itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük