Mennyire környezetbarát a szárazjeges takarítás?

0 hozzászólás

A szárazjeges takarítás biztonságos és környezetbarát takarítási módszer, amivel még a nedvességre érzékeny helyeken és gépek közelében is biztonságosan tisztaságot teremthetünk. Azonnal mutatjuk is, hogy miért.>>>

Mi az a szárazjeges takarítás?

A szárazjeges takarítás egy olyan, a szemcseszóráshoz hasonló tisztítási eljárás, amely a szárazjég-pelleteket alkalmazza a szennyeződések eltávolítására a berendezésekről, szerszámokról és a különböző felületekről.

A szárazjég pellet a szilárd szén-dioxid egy formája, amelynek hőmérséklete –78 °C.

Amikor a szárazjég pelletek a szennyeződéshez ütköznek, gyors hőátadás megy végbe. Ez a hőátadás a szennyeződés összehúzódását és leválását okozza a felületről és egyben a szárazjég-pellet elpárologtatását is.

A pelletet tehát szilárd halmazállapotúból azonnal gáz halmazállapotúvá válik, anélkül, hogy a köztes, cseppfolyós állapot fellépne.

Ez az állapotváltozás gyors tágulással jár együtt, ami eltünteti a fellazult törmeléket. A felületetet tehát a hősokk és a gáztágulás kombinációjával tisztítja meg. 

A szén-dioxidot használó technológia, hogy lehet egyszerre környezetbarát is?

Itt a bizonyíték arra, hogy a szárazjeges technológia környezetbarát

Amellett, hogy a szárazjeges takarítás tiszta és biztonságos, azt is érdemes tudni róla, hogy a szárazjég más ipari folyamatok melléktermékeként keletkezik – azaz visszanyert szén-dioxidból készül. 

Nem termel CO2-t és nem ad CO2-t a légkörbe, ezért nem járul hozzá az üvegházhatáshoz.

A szárazjégfúvás valóban egy haladó szellemű és zöld megoldást jelent az ipari takarítás kihívásaira. 

A szárazjég széles körben jóváhagyott közeg, ami nem mérgező, nem veszélyes, és gátolja a penész, illetve a baktériumok növekedését. Használata még az élelmiszer-feldolgozó berendezéseken is biztonságos.

A CO2 pellet nem bocsát ki káros gázokat a légkörbe és nem termel másodlagos hulladékot. 

Ezenkívül a szén-dioxid a Föld természetes eleme, légkörünk körülbelül 0,03%-át teszi ki. Minden ember és állat kibocsát valamennyit, amelyet a növények a növekedésük elősegítésére használnak fel.

A CO2-iparnak és felhasználóinak minimális szerepe van az üvegházhatás fokozásában. Az egész Európában és globálisan is szigorodó levegő- és vízszabályozás mellett a szárazjeges takarítás sikeresen kiváltja a káros mosószer- és oldószer-szennyezést.

A szárazjégfúvás csökkenti vagy megszünteti a munkavállalók veszélyes vegyi tisztítószerek használatának való kitettségét (és az ezzel járó vállalati felelősséget).

A veszélyes hulladékok minimalizálása

A veszélyes hulladékok elszállításának költsége egyre magasabb, a hagyományos tisztítási módszerek ráadásul sokszorosára növelik a problémát, mert a tisztítóanyagok – a víz, az oldószerek, a homok stb. – az elsődleges szennyezővel érintkezve másodlagos szennyeződéssé válnak. Ezeket is veszélyes hulladékként kell kezelni.

Mivel a szén-dioxid pellet a célfelülettel érintkezve szinte azonnal szublimál, azaz légneművé válik, nem halmozódik fel másodlagos hulladék.

Ez pedig valóban több tonna megtakarítást jelenthet, és minimálisra csökkenti a veszélyes hulladék mennyiségét.

Régóta fontolgatja, hogy megrendelje a szárazjeges takarítást? Ne gondolkodjon tovább, kérjen ajánlatot itt.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük