5 tipp, amivel biztonságosabbá, kényelmesebbé és rendezettebbé teheti az irodáját

0 hozzászólás

Amikor az irodában dolgozik, talán nem is gondolná, de a termelékenységét és hatékonyságát elsősorban az ön hangulata, sőt az érzelmei is befolyásolják.

Ha nem érzi jól magát és fogytán a lelkesedése, akkor könnyen fáradtnak, fásultnak, stresszesnek érezheti magát, már jóval a számítógép bekapcsolása előtt.

Szerencsére rengeteg mód van arra, hogy a munkaterületet biztonságossá, kényelmessé, már-már otthonossá és higiénikusabbá tegye, ezzel megsokszorozva a teljesítményét. Íme 5 tipp az induláshoz.>>>

Legyen tiszta az iroda

A tiszta iroda elősegíti, a rendetlen, piszkos munkaterület pedig akadályozhatja a jól végzett munkát. Utóbbi esetben, egyrészt hosszabb időt vehet igénybe, amíg megtalálja azt, amire éppen szüksége van, másrészt a felhalmozódó szennyeződések allergiát, a kórokozók (baktériumok, vírusok és gombák) pedig betegségeket válthatnak ki.

Nem beszélve arról, hogy a rendezetlen munkahely, illetve munkakörnyezet lehangoló, ezért ha ilyen helyen kénytelen dolgozni, ne csodálkozzon, hogy ha motiválatlannak érzi magát.

Ha legalább havonta egyszer profi irodai takarítók keresik fel az irodát, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az alapok rendben legyenek.

A munkaterülettől a padlón át a mosdóhelyiségekig, a speciálisan képzett irodai és általános épülettakarítók gondoskodnak arról, hogy az iroda mindig higiénikusan tiszta legyen.

A munkaterület napi karbantartásához, napi takarításához is igénybe veheti ezt a szolgáltatást, de ön is rendkívül sokat tehet azért, hogy rendezett környezetben dolgozhasson.

Az első és legfontosabb, hogy a papírokat, iratokat rendszerezze és iktassa. Fektesse őket mappába, tegye őket irattartó tálcába vagy szekrénybe, hogy távol tartsa a káoszt az íróasztalától.

A különböző felületeket pedig kétnaponta alaposan törölje le, ez segíthet a por felhalmozódás megakadályozásában. 

Ha a portörlés és egyéb takarítási feladatokra nem tud vagy nem akar időt és energiát áldozni, kérjen profi segítséget itt. 

Szerezzen be egy jó irodai széket

Azt már bizonyára ön is tudja, hogy az órákig tartó ülés nincs jó hatással a szervezetre, a gerincre, az izomzatra. Ezért, munka közben időnként álljon fel, nyújtóztassa ki az izmait, hajlítsa a törzsét, mert ez fokozza a vérkeringést és ellazítja a testet.

Ha pedig ül és elmélyülten dolgozik, azt tegye ergonomikus irodai székben. A jó testtartással ugyanis minimálisra csökkentheti a nyak-, hát- vagy derékfájás kialakulásának esélyét.

Amennyiben ez mégis bekövetkezik, keressen olyan szakembert, aki szakavatott az irodai üléssel járó munka okozta mozgásszervi problémák kezelésében.

Dobja fel az irodáját zöld növényekkel

Amikor órákon át bámulja a képernyőt, megerőlteti a szemét. Ennek elkerülése érdekében időnként nézzen el a számítógéptől, összpontosítson valami nyugtató színre vagy egy kellemes látványra: pl. egy növényre.

Ha az asztalára tesz egy növényt, vagy az íróasztal közelébe helyezel egyet már sokat tehet a szeme egészségéért és a jó közérzete megtartásáért. 

A szép növények látványa ugyanis pihenteti a szemet, nyugtatja a lelket.

A növények szinte csodákra képesek: díszítik az íróasztalt, jobb kedvre derítenek, ha pedig levegő tisztításra is alkalmas növényt választ, akkor a frissebb, tisztább levegőminőséget érhet el az irodában.

Játsszon a fényekkel

A szem egészségének megőrzése szempontjából az egyik legfontosabb tényező a világítás. 

Győződjön meg róla, hogy az ön munkaterülete elegendő megvilágítást kap, hogy ne kelljen hunyorognia és jól lássa a klaviatúrát, illetve azt, amin épp dolgozik. A túl erős fények ugyanolyan rosszak, mint a homály. 

Váltson melegebb tónusú izzókra, és nézze meg, hogy melyik az, amivel a legkevésbé fárad el a szeme estére vagy délutánra.

Próbáljon ki egy asztali lámpát és addig állítgassa a világítás tónusát és fényerejét, amíg meg nem találja az önnek ideálisat.

Szabja személyre a munkaterületet

A munkaterület személyre szabása az egyik legjobb módszer arra, hogy kényelmesen és jól érezze magát munka közben. Számos lehetőség rendelkezésre áll, a növényektől kezdve, a családi fotókon át az asztali naptárakig.

Ha a koncentrációban segíti, alkalmazzon nyugtató zenét, esetleg frissítő vagy nyugtató illóolajokat is párologtatathat.

Használjon világosabb színeket maga körül, mint pl. a menta, a világoskék vagy a bézs.

A személyre szabás nem jelenti azt, hogy túlzásba kellene esnie. Vigyázzon arra, hogy ne vonják el az íróasztalra helyezett tárgyak a figyelmét a napi munkáról.

Ha pedig professzionális irodatakarításra van szüksége, kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től.>>>

Hasonló bejegyzések

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

Már több mint egy hónapja elkezdődött az újév, és ha eddig nem tette, itt a tökéletes alkalom arra, hogy a vállalkozásánál felülvizsgálják és újradefiniálják a irodatakarítási stratégiáikat, biztosítva ezzel a munkahelyi környezet tisztaságát és higiéniáját. A...

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Mi történik, ha a modern technológia találkozik a környezettudatossággal? A szárazjeges tisztítás a modern kor egyik leginnovatívabb takarítási technológiája, amely forradalmasítja az ipari és kereskedelmi takarítást. A Tarcsai-Service Kft által alkalmazott...

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Az ipari takarítás az ipari létesítmények különleges tisztítási igényeire összpontosít. Ez magában foglalja a potenciálisan veszélyes területek, gépek és berendezések tisztítását, amelyek speciális személyzetet, módszereket és eszközöket igényelnek. A Tarcsai-Service...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük