Takarítás tippek elfoglalt embereknek

0 hozzászólás

Az otthoni takarítás kihívást jelenthet ha elfoglalt és még nagyobb kihívást jelenthet, ha home officeban doglozik. A fiatalabbak és a folyton nyüzsgő gyerekek tovább bonyolíthatják a helyzetet.

Szerencsére nem olyan bonyolult az otthoni tisztaság fenntartása. Egy jól felépített takarítási stratégia és az alább felsorolt ​​egyszerű takarítási tippek segíthetnek abban, hogy makulátlanul tiszta és rendezett otthona és home office munkahelye legyen.>>>

Takarítási tippek otthonra

A takarítási tippek közül a legfontosabb, hogy vegye át a takarítócégek útmutatásait, és egyszerre csak egy helyiségben takarítson. Ez hatékonyabbá teszi az egész takarítást, amitől sikeresebbnek érezheti magát – a “kitakarítottam a hálószobát” minden bizonnyal jobban hangzik, mint a „csak felsöpörtem a padlót”.

A még nagyobb hatékonyság érdekében priorizálja a takarítási feladatokat aszerint, hogy mennyit vagy milyen gyakran használják az adott helyiségeket.

Legyen szó a nappaliról, az otthoni irodáról vagy a konyháról, győződjön meg arról, hogy az érintett helyiséget precízen kitakarította, mielőtt a következő helyiségbe lép.

Jelöljön ki napi, heti és havi feladatokat

Néha a takarítás szó szerint egyszerű házimunkának tűnhet, mert mindent egyetlen munkamenet alatt próbál meg elvégezni. A helyzet az, hogy nem kell, és nem is szabad minden feladatot egy menetben elvégezni. Ez ugyanis nem hatékony és így gyakorlatilag lehetetlen igazán jó munkát végezni.

Ehelyett inkább tanulja meg, hogyan ossza be a takarítást napi, heti és havi feladatokra.

Néhány dolgot feltétlenül el kell végezni naponta: meg kell vetni az ágyat, mosogatni, eltüntetni a rendetlenséget. A padló felmosása és a wc súrolása pedig hetente elvégezhető. A mélytisztítási feladatokat pedig egy-két havonta érdemes ütemezni.

A heti feladatokhoz jelöljön ki egy adott napot, és törekedjen arra, hogy ezen a napon teljesítse.

De egy napra ne osszon be több heti feladatot! Ossza el őket a hét folyamán, hogy könnyebben kezelhetőek legyenek.

Tegye vissza a dolgokat a lehető leggyorsabban oda, ahonnan elvette

Az egyik legnagyobb oka annak, hogy otthona rendetlennek tűnik, a káosz.

Valójában még a ténylegesen szükséges és használt dolgok is rendetlen benyomást kelthetnek, ha nincsenek a megfelelő helyen. Ezért tegye szokássá, hogy amint befejezi a használatukat, tegye el a dolgokat.

Még az olyan egyszerű tárgy is, mint egy toll visszahelyezése a tartóba, nagy hatással lehet a rendezett benyomásra, különösen az otthoni munkaállomáson.

A legjobb eredmény elérése érdekében a család minden tagja vegyen részt a rend tudatos fenntartásában

Jelentősen megkönnyítheti a dolgát, ha hozzáférhető helyeken, dobozokban rendszerez. A nap végén ugyanis csak vissza kell helyeznie az egyes tételeket az eredeti helyükre, a dobozokba.

Tartsa kéznél a tisztító eszközeit

A takarítás sok időt vesz igénybe. Ha pedig nem tudja, hol vannak a tisztító eszközök és kellékek, akkor még tovább tart.

A nagyobb hatékonyság érdekében célszerű minden tisztító eszközt és felszerelést könnyen elérhető helyen, illetve ott tárolni, ahol használni szeretné.

A wc-kefék és tisztítószerek pl. lehetnek a fürdőszobában egy szekrényben, míg a mosogatószert célszerű a mosogató közelében tárolni..

Ugyanígy, a tisztító berendezéseket is érdemes ott elhelyezni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk

Több szőnyege van az emeleten? Akkor a legjobb, ha ott tartja a porszívót is. Ha a takarító felszerelést könnyen hozzáférhetővé teszi, nemcsak időt, hanem energiát is megtakarít.

Delegáljon ki néhány feladatot a gyermekeinek

Még a legkisebb gyerek is képes nagy rendetlenséget csinálni. Bár néhány esetben nem tudják ezeket ők maguk kezelni (pl. a kiömlött anyagok letörlését), de minden bizonnyal megtaníthatja és megkérheti gyerekeit arra, hogy egyes takarítási feladatokban segítsenek.

Vannak egyszerű házimunkák is, amelyeket önállóan is el tudnak végezni, pl. a saját játékaik és könyveik elpakolása.

Előfordulhat, hogy az elején segítenie kell nekik ezen egyszerű feladatok elvégzésében. Ezeket azonban elég könnyű megtanulni, és a gyerekek hamarosan képesek lesznek egyedül is elvégezni őket.

Emlékezzen a pozitív megerősítésre, hogy ösztönözze a pozitív viselkedést.

Az „elég tiszta” elég jó lehet

Vannak esetek, amikor egyszerűen nincs energiája a munkához egy fárasztó munkanap után, és ez teljesen rendben van. Nem tudja folyamatosan 100%-ban por- és rendetlenség-mentesen tartani otthonát, ezért legyen elnézőbb önmagával szemben.

Ha csak a padlót tudta felsöpörni és kiegyenesíteni a polcokat, akkor se érezze magát rosszul, és egyszerűen csak ütemezzen át néhány feladatot.

A megoldás kulcsa, hogy egyszerre csak keveset csináljon, de azt következetesen. Így elkerülheti a takarítási munkák felhalmozódását, ami csak még ijesztőbbé vagy bonyolultabbá tenné a takarítást.A munkahelyére is ráférne a takarítás? Ne vállalja túl magát és ne is delegálja ki a kollégáknak, akik ugyanúgy takarítanak az otthonukban, ahogy ön. Bízza a munkahelyi takarítási feladatokat profi iroda vagy ipari takarítókra. Csak előtte győződjön meg arról, hogy rendelkeznek a munkavégzéshez szükséges eszközökkel és tapasztalattal.

Mi így dolgozunk.>>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük