Ahol különösen fontos a higiénia: Edzőterem takarítás tippek

0 hozzászólás

Mi a közös az edzőteremben, fitness stúdióban, szabadidőközpontban vagy egy sportklubban? Az, hogy ezek egytől-egyig olyan helyek, ahova sokan járnak edzeni, hogy fittek és egészségesek legyenek. De miközben az emberek azon fáradoznak, hogy elérjék az áhított célt, elkerülhetetlenül izzadnak is, ami egyénileg semmiségnek tűnhet, a takarítás szempontjából viszont egy hatalmas kihívás

Az emberek ugyanis eltérő higiéniai szokásokkal rendelkeznek, ezért az edzőtermek és sportlétesítmények gyorsan a betegségeket okozó káros baktériumok táptalajává válhatnak, ami jelentősen befolyásolhatja az edzésélményt is.

A fokozott takarítási protokoll tehát egyszerre szolgál higiéniai célokat és tesz jót az üzletnek.

Szeretne minden alkalommal csúcsminőségű szolgáltatást nyújtani ügyfeleinek? Íme néhány tipp a megvalósításhoz.>>>

A takarítás feladatait delegálja ki egy profi takarító cégnek

Az edzőterem vagy szabadidőközpont takarítás legegyszerűbb módja, ha a munkát profi takarítókra bízza.

Miért? Mert megfelelő eszközökkel és tapasztalattal rendelkeznek a mély és alapos tisztítás, illetve fertőtlenítés elvégzéséhez.

A kifejezetten erre a területre specializálódott szakemberek azt is tudják, hogyan kell megfelelően tisztítani és fertőtleníteni az edző eszközöket, a jógaszőnyegtől a súlyemelő készletig.

Gőztisztítással a szagok ellen

Az edzőterembe járók tehát izzadnak, méghozzá sokat. Ez jót tesz a testüknek, de nem az edzőteremben lévő levegőnek. Egy idő után ugyanis a felgyülemlett testszag még a legtisztábbnak tűnő edzőteremben is érezhetővé válik.

A különböző szagok valamilyen légfrissítővel vagy fertőtlenítő spray-vel ugyan elfedhetőek, ez azonban csak átmeneti és nem nyújt valós megoldást a problémára. 

A legjobb módja annak, hogy a rossz szagok ne hatoljanak be az edzőterem minden zeg-zugába, ha a szag forrását semlegesítik.

Szerencsére egy profi takarító csapat ezt is meg tudja oldani pl. a gőztisztítással. A nagy nyomású forrásban lévő víz fellazítja a szennyeződéseket és egyúttal elpusztítja a poratkákat, penészgombákat és egyes baktériumokat is.

A gőztisztítás az edzőtermekben extra hatékony, mert a gőz a magas hő hatására gyorsan szárad. Sok tornatermi anyag és felület, mint például a beton, a rozsdamentes acél, sőt még a vinyl is biztonságosan tisztítható gőzzel. Az már csak hab a tortán, hogy ez az eljárás a takarítás mellett az edzőterem sterilizálásában is szerepet játszhat.

Legyen kéznél nedves törlőkendő és kézfertőtlenítő

Kétféle edzőterembe járó van: aki a használat után letörli a felszerelést, és aki nem. 

Nem tudni előre, hogy melyik típus lép be egy-egy létesítmény ajtaján. Ezért jó ötletnek tűnhet, ha a vendégeket könnyen hozzáférhető nedves törlőkendők és kézfertőtlenítők biztosításával finoman ösztönzik a fertőtlenítésre. 

Érdemes stratégiailag kiemelt helyeken elhelyezni őket, a különböző tréning eszközök és edzőpadok közelében.

Ha egy takarító céggel dolgozik, akkor abban is biztos lehet, hogy a munkatársak rendszeresen ellenőrzik a nedves törlőkendő, illetve kézfertőtlenítő adagolókat és szükség szerint újratöltik azokat.

Nem kell állandóan takarítani

Nem érdemes minden alkalommal minden felületet letakarítani és fertőtleníteni, amihez valaki hozzáért. De ajánlott naponta többször áttörölni az edzőgépeket,  villanykapcsolókat, szanitereket és kitakarítani az öltözőket is. 

Ne hanyagolja el a recepciót és az olyan területeket, illetve tárgyakat sem, amelyek nem tartoznak közvetlenül a létesítmény fő funkciójához. Ilyenek lehetnek pl. az asztali számítógépek, billentyűzetek, telefonok, táblagépek és hasonlók.

Nem könnyű tisztán tartani egy edzőtermet vagy sportkomplexumot, ugyanakkor érdemes olyan erőfeszítéseket tenni, amelyek segíthetnek megőrizni a tisztaságot és a látogatók, valamint az ott dolgozó személyzet egészségét.

Profi  takarító vállalatot keres a sportcsarnok takarítására? Kérjen ajánlatot itt.>>>

AJÁNLATOT KÉREK

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük