Allergiamentes takarítás

0 hozzászólás

Ha Ön olyan személy, vagy a környezetében olyan személyek dolgoznak, akik allergiásak a poratkára vagy bármilyen más anyagra, amivel a munkahelyükön találkozhatnak, akkor érdemes óvatosan eljárni a takarítás során. Az embereknél ugyanis, érzékenységtől függően még akár a legapróbb porszem is kellemetlen reakciót válthat ki.

A munkahelyi allergiás rohamok minimalizálása érdekében, íme néhány allergénmentes takarítási tipp, amiket érdemes szem előtt tartani az irodatakarítás során, illetve egy takarító vállalkozás megbízása előtt.>>>

Takarítás HEPA szűrős porszívóval az allergénmentes környezetért

A takarítás során egy megbízható seprű segíthet megszabadulni sok portól, de csak akkor lesz allergénmentes a környezet, ha az egész művelet valóban alapos és az allergének nem jutnak vissza a helyiség levegőjébe. Ez elérhető egy HEPA szűrővel felszerelt porszívóval.

A HEPA egy nagy hatékonyságú szemcseszűrő, ami minden 0,3 mikron méretű vagy annál nagyobb, felporszívózott részecske levegőbe való visszajutását gátolja, beleértve a polleneket, a szőrt, penészgombát és sok más allergént.

HEPA szűrős porszívó és központi porszívó

A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes porzsák nélküli porszívót vagy központi porszívót használni. Az utóbbi azért előnyös, mert a tartálya teljes az irodai helyiségeken kívül (általában az alagsorban vagy a pincében) található, és így a beszívott porból semmit nem enged vissza a mások által használt légtérbe. A központi porszívó-rendszer kiépítése azonban költséges (főleg utólag), így a legtöbb esetben a HEPA szűrős porszívó jelenti a legjobb megoldást. 

Robotporszívó

Szóba jöhet még a robotporszívó használata. A robotporszívó előnye, hogy rendszeres időközönként körbemegy az irodában, amivel a por és a részecskék felhalmozódásának esélye jelentősen csökkenthető. Hátránya, hogy nem mindenhova fér be és a különböző tereptárgyak miatt előfordulhat, hogy bizonyos területeket kihagy a takarításból. 

Nem csak a padló porszívózható

Amennyiben függönyökkel, szövettel borított falak, vagy kárpitozott bútorok vannak a munkahelyen, érdemes beszerezni egy többfunkciós porszívót, amellyel eltávolíthatóak az allergének ezekről a puha felületekről is. 

Gőztisztítás

A takarítás típusától függően néha elegendő egy kis enyhe mosószeres víz a munka elvégzéséhez. A makacs szennyeződések és foltok esetén azonban erősebb, koncentráltabb takarítási technológiára van szükség.

Ilyen lehet például a vegyi anyagok használata, melyek azonban allergiás rohamokat válthatnak ki az arra érzékenyeknél. Ennek elkerülése érdekében érdemes megfontolni a gőztisztítás lehetőségét. 

A gőztisztítás a hőre és a nedvességre támaszkodik, vegyszerek helyett, de csak olyan helyen alkalmazható, ahol a hő, a nedvesség és a pára sem okoz problémát.

A legjobb eredmény elérése érdekében bízza profi takarítókra a feladatot, akik rendelkeznek olyan gőztisztító géppel és kereskedelmi takarító eszközökkel, amelyekkel könnyen, gyorsan, hatékonyan szabadíthatják meg a felületeket a különböző allergénektől.

Mikroszálas törlőkendő

A mindennapi portörléshez érdemes mikroszálas törlőkendőt használni. Ezek a megfizethető darabok jól magukhoz vonzzák a port. Ráadásul különböző színben kaphatóak, tehát egy-egy felület, mindig a megfelelő színű törlőkendővel tisztítható.

Természetes tisztítószerek

Amennyiben szeretné a kezében tartani a munkahelyi takarítás megszervezését, akkor a takarítók számára érdemes illat- és allergénmentes tisztítószereket beszerezni. Kerülje az olyan tisztítószereket, amelyekben ammónia, formaldehid, vagy nátrium-hipoklorit van. 

Ha pedig profikra szeretné bízni ezt a munkát, akkor kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft.-től itt.>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük