Allergiamentes takarítás

0 hozzászólás

Ha Ön olyan személy, vagy a környezetében olyan személyek dolgoznak, akik allergiásak a poratkára vagy bármilyen más anyagra, amivel a munkahelyükön találkozhatnak, akkor érdemes óvatosan eljárni a takarítás során. Az embereknél ugyanis, érzékenységtől függően még akár a legapróbb porszem is kellemetlen reakciót válthat ki.

A munkahelyi allergiás rohamok minimalizálása érdekében, íme néhány allergénmentes takarítási tipp, amiket érdemes szem előtt tartani az irodatakarítás során, illetve egy takarító vállalkozás megbízása előtt.>>>

Takarítás HEPA szűrős porszívóval az allergénmentes környezetért

A takarítás során egy megbízható seprű segíthet megszabadulni sok portól, de csak akkor lesz allergénmentes a környezet, ha az egész művelet valóban alapos és az allergének nem jutnak vissza a helyiség levegőjébe. Ez elérhető egy HEPA szűrővel felszerelt porszívóval.

A HEPA egy nagy hatékonyságú szemcseszűrő, ami minden 0,3 mikron méretű vagy annál nagyobb, felporszívózott részecske levegőbe való visszajutását gátolja, beleértve a polleneket, a szőrt, penészgombát és sok más allergént.

HEPA szűrős porszívó és központi porszívó

A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes porzsák nélküli porszívót vagy központi porszívót használni. Az utóbbi azért előnyös, mert a tartálya teljes az irodai helyiségeken kívül (általában az alagsorban vagy a pincében) található, és így a beszívott porból semmit nem enged vissza a mások által használt légtérbe. A központi porszívó-rendszer kiépítése azonban költséges (főleg utólag), így a legtöbb esetben a HEPA szűrős porszívó jelenti a legjobb megoldást. 

Robotporszívó

Szóba jöhet még a robotporszívó használata. A robotporszívó előnye, hogy rendszeres időközönként körbemegy az irodában, amivel a por és a részecskék felhalmozódásának esélye jelentősen csökkenthető. Hátránya, hogy nem mindenhova fér be és a különböző tereptárgyak miatt előfordulhat, hogy bizonyos területeket kihagy a takarításból. 

Nem csak a padló porszívózható

Amennyiben függönyökkel, szövettel borított falak, vagy kárpitozott bútorok vannak a munkahelyen, érdemes beszerezni egy többfunkciós porszívót, amellyel eltávolíthatóak az allergének ezekről a puha felületekről is. 

Gőztisztítás

A takarítás típusától függően néha elegendő egy kis enyhe mosószeres víz a munka elvégzéséhez. A makacs szennyeződések és foltok esetén azonban erősebb, koncentráltabb takarítási technológiára van szükség.

Ilyen lehet például a vegyi anyagok használata, melyek azonban allergiás rohamokat válthatnak ki az arra érzékenyeknél. Ennek elkerülése érdekében érdemes megfontolni a gőztisztítás lehetőségét. 

A gőztisztítás a hőre és a nedvességre támaszkodik, vegyszerek helyett, de csak olyan helyen alkalmazható, ahol a hő, a nedvesség és a pára sem okoz problémát.

A legjobb eredmény elérése érdekében bízza profi takarítókra a feladatot, akik rendelkeznek olyan gőztisztító géppel és kereskedelmi takarító eszközökkel, amelyekkel könnyen, gyorsan, hatékonyan szabadíthatják meg a felületeket a különböző allergénektől.

Mikroszálas törlőkendő

A mindennapi portörléshez érdemes mikroszálas törlőkendőt használni. Ezek a megfizethető darabok jól magukhoz vonzzák a port. Ráadásul különböző színben kaphatóak, tehát egy-egy felület, mindig a megfelelő színű törlőkendővel tisztítható.

Természetes tisztítószerek

Amennyiben szeretné a kezében tartani a munkahelyi takarítás megszervezését, akkor a takarítók számára érdemes illat- és allergénmentes tisztítószereket beszerezni. Kerülje az olyan tisztítószereket, amelyekben ammónia, formaldehid, vagy nátrium-hipoklorit van. 

Ha pedig profikra szeretné bízni ezt a munkát, akkor kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft.-től itt.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük