Miért fontos a rendszeres és alapos teakonyha takarítás?

0 hozzászólás

Teakonyha szinte minden munkahelyen van. A tisztaság pedig minden munkahelyen fontos, főleg az étkezési környezetben. A teakonyha takarítás tehát elengedhetetlen, hiszen a környezet nem megfelelő higiéniája az alkalmazottak és az ügyfelek egészségére is veszélyt jelenthet. Ráadásul egy tiszta konyha a balesetek és sérülések megelőzésében is segít.

Számos módja van a teakonyha tisztántartásának. Íme a legfontosabb lépések.>>>

1. A teakonyha takarítás lelke a tiszta mosogató

A mosogató tisztántartása a teakonyha takarítás központi feladata, hiszen ez az egyik legfontosabb terület a konyhában. Ezért fontos, hogy a mosogató mindig tiszta és szennyeződésektől, zsírtól és ételmaradékoktól mentes legyen.

A mosogató tisztításához elég a forró víz és némi tisztítószer vagy szappan, amivel át kell törölni, majd alaposan kiöblíteni, utána kitörölni tiszta törölközővel vagy papírtörlővel. Érdemes utána fertőtleníteni is egy háztartási fertőtlenítőszerrel.

2. A pult és az asztallap se maradjon ki az alapos takarításból

A teakonyha takarítás során a különböző munkalapokon, asztalokon elkészült ételek után is ajánlott alaposan eltakarítani és ezeket a felületeket is érdemes fertőtleníteni.

3. Tartsák tisztán a padlót

A konyha takarítása nem teljes, a padló rendszeres felseprése és felmosása nélkül, amivel az összes szennyeződést (port, morzsadarabokat, törmeléket) el lehet tüntetni a padlóról. Érdemes ezt a felületet is fertőtleníteni. 

4. Ne feledkezzenek meg a hűtőszekrényről!

A hűtőszekrény egy másik fontos terület, amit mindig tisztán kell tartani a teakonyhában, akárcsak otthon. A hűtőből takarítás előtt ajánlott minden élelmiszert kipakolni, ezután lehet csak alaposan kitisztítani és fertőtleníteni.

Ugyanez vonatkozik a mikrohullámú sütőre (ha van), a szemetes kukára és a különböző konyhai eszközökre is.Amennyiben Önnek profi segítségre van szüksége, az iroda-, illetve munkahely takarításban, beleértve akár a teakonyhát is, kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től.>>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük