Miért fontos a rendszeres és alapos teakonyha takarítás?

0 hozzászólás

Teakonyha szinte minden munkahelyen van. A tisztaság pedig minden munkahelyen fontos, főleg az étkezési környezetben. A teakonyha takarítás tehát elengedhetetlen, hiszen a környezet nem megfelelő higiéniája az alkalmazottak és az ügyfelek egészségére is veszélyt jelenthet. Ráadásul egy tiszta konyha a balesetek és sérülések megelőzésében is segít.

Számos módja van a teakonyha tisztántartásának. Íme a legfontosabb lépések.>>>

1. A teakonyha takarítás lelke a tiszta mosogató

A mosogató tisztántartása a teakonyha takarítás központi feladata, hiszen ez az egyik legfontosabb terület a konyhában. Ezért fontos, hogy a mosogató mindig tiszta és szennyeződésektől, zsírtól és ételmaradékoktól mentes legyen.

A mosogató tisztításához elég a forró víz és némi tisztítószer vagy szappan, amivel át kell törölni, majd alaposan kiöblíteni, utána kitörölni tiszta törölközővel vagy papírtörlővel. Érdemes utána fertőtleníteni is egy háztartási fertőtlenítőszerrel.

2. A pult és az asztallap se maradjon ki az alapos takarításból

A teakonyha takarítás során a különböző munkalapokon, asztalokon elkészült ételek után is ajánlott alaposan eltakarítani és ezeket a felületeket is érdemes fertőtleníteni.

3. Tartsák tisztán a padlót

A konyha takarítása nem teljes, a padló rendszeres felseprése és felmosása nélkül, amivel az összes szennyeződést (port, morzsadarabokat, törmeléket) el lehet tüntetni a padlóról. Érdemes ezt a felületet is fertőtleníteni. 

4. Ne feledkezzenek meg a hűtőszekrényről!

A hűtőszekrény egy másik fontos terület, amit mindig tisztán kell tartani a teakonyhában, akárcsak otthon. A hűtőből takarítás előtt ajánlott minden élelmiszert kipakolni, ezután lehet csak alaposan kitisztítani és fertőtleníteni.

Ugyanez vonatkozik a mikrohullámú sütőre (ha van), a szemetes kukára és a különböző konyhai eszközökre is.Amennyiben Önnek profi segítségre van szüksége, az iroda-, illetve munkahely takarításban, beleértve akár a teakonyhát is, kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től.>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük