Miért fontos a rendszeres és alapos teakonyha takarítás?

0 hozzászólás

Teakonyha szinte minden munkahelyen van. A tisztaság pedig minden munkahelyen fontos, főleg az étkezési környezetben. A teakonyha takarítás tehát elengedhetetlen, hiszen a környezet nem megfelelő higiéniája az alkalmazottak és az ügyfelek egészségére is veszélyt jelenthet. Ráadásul egy tiszta konyha a balesetek és sérülések megelőzésében is segít.

Számos módja van a teakonyha tisztántartásának. Íme a legfontosabb lépések.>>>

1. A teakonyha takarítás lelke a tiszta mosogató

A mosogató tisztántartása a teakonyha takarítás központi feladata, hiszen ez az egyik legfontosabb terület a konyhában. Ezért fontos, hogy a mosogató mindig tiszta és szennyeződésektől, zsírtól és ételmaradékoktól mentes legyen.

A mosogató tisztításához elég a forró víz és némi tisztítószer vagy szappan, amivel át kell törölni, majd alaposan kiöblíteni, utána kitörölni tiszta törölközővel vagy papírtörlővel. Érdemes utána fertőtleníteni is egy háztartási fertőtlenítőszerrel.

2. A pult és az asztallap se maradjon ki az alapos takarításból

A teakonyha takarítás során a különböző munkalapokon, asztalokon elkészült ételek után is ajánlott alaposan eltakarítani és ezeket a felületeket is érdemes fertőtleníteni.

3. Tartsák tisztán a padlót

A konyha takarítása nem teljes, a padló rendszeres felseprése és felmosása nélkül, amivel az összes szennyeződést (port, morzsadarabokat, törmeléket) el lehet tüntetni a padlóról. Érdemes ezt a felületet is fertőtleníteni. 

4. Ne feledkezzenek meg a hűtőszekrényről!

A hűtőszekrény egy másik fontos terület, amit mindig tisztán kell tartani a teakonyhában, akárcsak otthon. A hűtőből takarítás előtt ajánlott minden élelmiszert kipakolni, ezután lehet csak alaposan kitisztítani és fertőtleníteni.

Ugyanez vonatkozik a mikrohullámú sütőre (ha van), a szemetes kukára és a különböző konyhai eszközökre is.Amennyiben Önnek profi segítségre van szüksége, az iroda-, illetve munkahely takarításban, beleértve akár a teakonyhát is, kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től.>>>

Hasonló bejegyzések

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

Már több mint egy hónapja elkezdődött az újév, és ha eddig nem tette, itt a tökéletes alkalom arra, hogy a vállalkozásánál felülvizsgálják és újradefiniálják a irodatakarítási stratégiáikat, biztosítva ezzel a munkahelyi környezet tisztaságát és higiéniáját. A...

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Mi történik, ha a modern technológia találkozik a környezettudatossággal? A szárazjeges tisztítás a modern kor egyik leginnovatívabb takarítási technológiája, amely forradalmasítja az ipari és kereskedelmi takarítást. A Tarcsai-Service Kft által alkalmazott...

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Az ipari takarítás az ipari létesítmények különleges tisztítási igényeire összpontosít. Ez magában foglalja a potenciálisan veszélyes területek, gépek és berendezések tisztítását, amelyek speciális személyzetet, módszereket és eszközöket igényelnek. A Tarcsai-Service...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük