Teakonyha szinte minden munkahelyen van. A tisztaság pedig minden munkahelyen fontos, főleg az étkezési környezetben. A teakonyha takarítás tehát elengedhetetlen, hiszen a környezet nem megfelelő higiéniája az alkalmazottak és az ügyfelek egészségére is veszélyt jelenthet. Ráadásul egy tiszta konyha a balesetek és sérülések megelőzésében is segít.
Számos módja van a teakonyha tisztántartásának. Íme a legfontosabb lépések.>>>
1. A teakonyha takarítás lelke a tiszta mosogató
A mosogató tisztántartása a teakonyha takarítás központi feladata, hiszen ez az egyik legfontosabb terület a konyhában. Ezért fontos, hogy a mosogató mindig tiszta és szennyeződésektől, zsírtól és ételmaradékoktól mentes legyen.
A mosogató tisztításához elég a forró víz és némi tisztítószer vagy szappan, amivel át kell törölni, majd alaposan kiöblíteni, utána kitörölni tiszta törölközővel vagy papírtörlővel. Érdemes utána fertőtleníteni is egy háztartási fertőtlenítőszerrel.
2. A pult és az asztallap se maradjon ki az alapos takarításból
A teakonyha takarítás során a különböző munkalapokon, asztalokon elkészült ételek után is ajánlott alaposan eltakarítani és ezeket a felületeket is érdemes fertőtleníteni.
3. Tartsák tisztán a padlót
A konyha takarítása nem teljes, a padló rendszeres felseprése és felmosása nélkül, amivel az összes szennyeződést (port, morzsadarabokat, törmeléket) el lehet tüntetni a padlóról. Érdemes ezt a felületet is fertőtleníteni.
4. Ne feledkezzenek meg a hűtőszekrényről!
A hűtőszekrény egy másik fontos terület, amit mindig tisztán kell tartani a teakonyhában, akárcsak otthon. A hűtőből takarítás előtt ajánlott minden élelmiszert kipakolni, ezután lehet csak alaposan kitisztítani és fertőtleníteni.
Ugyanez vonatkozik a mikrohullámú sütőre (ha van), a szemetes kukára és a különböző konyhai eszközökre is.Amennyiben Önnek profi segítségre van szüksége, az iroda-, illetve munkahely takarításban, beleértve akár a teakonyhát is, kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től.>>>
0 hozzászólás