Munkahelyi takarítás: hogyan akadályozható meg az influenza és más kórokozók terjedése az irodában?

0 hozzászólás

Az utóbbi években sok munkaadó komoly munkaerőhiánnyal küzd, amit csak súlyosbíthat egy-egy vírusos vagy bakteriális fertőzés gyors munkahelyi terjedése. Márpedig a 2022-es járvány szezon megérkezett, ezért a munkahelyi takarítást is érdemes átgondolni és újratervezni.

Ha szeretné biztonságban tudni a munkatársait, már most célzott lépéseket tehet a vírusok és baktériumok terjedésének megelőzéséért a munkahelyén.>>>

Gyakoribb munkahelyi takarítás: csökkenő fertőzésveszély

Érdemes megfontolni a munahelyi takarítás gyakoriságának növelését, az influenzát és egyéb betegségeket okozó vírusok, baktériumok és gombák terjedésének csökkentése érdekében.

Hogyan terjed az influenza zárt helyiségben?

Az influenza egy vírusos légúti megbetegedés, ami elsősorban cseppecskék útján jut a fertőzött emberből (tüsszögéssel, köhögéssel, vagy beszéd közben) a levegőbe vagy a különböző felületekre. Ha ezek a parányi cseppek a levegőben vagy valamilyen felületen vannak, veszélyt jelentenek másokra.

Az influenzaszezonban kiemelt figyelmet érdemelnek a nagy forgalmú területek, mint például a különböző várók, pihenők és a teakonyha is, ezért tudatosan kell cselekedni, hogy megelőzhető legyen a járvány elterjedése a kollégák között.

Hatékony tisztítási terv

Hatékony tisztítási tervre van szükség, ami magába foglalja a sokak által érintett felületek (pl. a csaptelepek, ajtókilincsek, villanykapcsolók és munkanapok) letörlését és fertőtlenítését. 

A rutinszerű takarítás, ha alapos, valószínűleg eltávolítja a vírusokat a különböző felületekről, de jó táptalajt hagy a baktériumoknak. A bevált fertőtlenítőszerrel végzett fertőtlenítés azonban elpusztítja a megmaradt baktériumokat is. 

Ezért munkahelyi takarítás során az elektronikai cikkeket, telefonokat, számítógép billentyűzeteket is gyakran kell fertőtlenítővel tisztítani.

Az influenza vírus ugyanis akár 48 órán keresztül is életképes, ezért a gyakori takarítás és tisztítás különösen fontos a járvány kitörésének idején. A megfelelő hatékonyságú tisztítószerek használata elengedhetetlen. 

Kihagyhatatlan lépés, hogy a rutin takarítás után a felületeket alaposan fertőtleníteni kell.

A Tarcsai-Service Kft. professzionálisan képzett takarítói mindezt szinte észrevétlenül megteszik partnereink munkahelyein, reggel, munkaidőben vagy munkaidő után, akár éjszaka és még hétvégén is.Ha épp egy ilyen szolgáltatásra van szüksége, itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük