Ezért fontos a rendszeres légtechnika fertőtlenítő takarítás

0 hozzászólás

A légtechnika fertőtlenítő takarítás elengedhetetlen feltétele a higiénikus munkakörnyezetnek. Ráadásul nem csak a pandémia idején fontos a rendszeresség. Hogy miért? Olvasson tovább, azonnal kiderül!>>>

Hol elengedhetetlen a légtechnika fertőtlenítő takarítás?

A légtechnika fertőtlenítő takarítás minden környezetben javasolt, hiszen a tiszta levegő egyben az egészségmegőrzés alapja is.

Ön, mint felelősségteljes cégvezető törekszik a saját és munkatársai egészségének megőrzésére?

Akkor bizonyára azt is tudja, hogy ehhez nem csak a különböző munkafelületek és a padló tisztántartására és rendszeres fertőtlenítésére van szükség, hanem arra is, hogy a belélegzett levegő garantáltan mikróbáktól és portól mentes legyen. 

Milyen gyakran érdemes kitisztíttatni és fertőtleníteni a légtechnikai berendezéseket?

A légtechnika fertőtlenítés és takarítás épp időszerű, amennyiben a légtechnikai rendszer hatékonyságával vagy a szállított levegő minőségével kapcsolatos aggályok merülnek fel.

Általánosságban elmondható, hogy amennyiben a légtechnikát időszakosan (főként a klímaberendezéseknél fordul elő, hogy nyáron hűtésre, az átmeneti időszakban pedig fűtésre) használják, akkor évente minimum kétszer esedékes a szakszerű fertőtlenítő takarítás.

Ha azonban, pl. a szellőzőrendszert folyamatosan üzemeltetik, kiemelten nagy forgalmú helyen vagy poros környezetben, akár az évi 4-6 alkalom is kevés lehet.

A gyakoriságot minden esetben a környezet és a használat módja határozza meg.

Ha a rendszerben leülepedett, szabad szemmel nem látható por és kórokozók akadályozzák a légtechnikai berendezés hatékonyságát, az nem csak a levegőminőség romlásán, hanem a teljesítmény növekedésében, azaz a közüzemi számlán is tetten érhető.

Tehát az egészségügyi ajánlás mellett, anyagi oldalról vizsgálva is jobb döntés a rendszeres légtechnika fertőtlenítő takarítás és karbantartás. Ezen nem szabad spórolni, mert ahogy az más területeken is lenni szokott, a hanyagság végül mindig többe kerül. 

Mire számíthat a légtechnika takarítás során? 

Ez a munkafolyamat az ipari takarító vállalkozások profiljába tartozó, speciális ismereteket és felszereléseket igénylő feladat. A profi szakemberek azonban viszonylag rövid idő alatt végeznek vele.

Mivel a maximális higiénia és biztonság érdekében alapkövetelmény, hogy az üzem vagy irodaház üres legyen, érdemes éjszakára időzíteni. 

A légtechnika takarítás során az eszközök és a rendszer külső és belső felületeit meg kell tisztítani a: 

  • a lerakódott portól
  • szennyeződésektől
  • egészségre káros gombaspóráktól, baktériumoktól és vírusoktól

A Tarcsai-Service Kft. által használt innovatív technológia elvégzi a szükséges tisztítási folyamatokat, melyet átfogó fertőtlenítéssel egészít ki, emberi jelenlét nélkül, mindössze 1 óra alatt. A végeredmény, igény esetén mintavétellel is igazolható. 

Többre is kíváncsi? Tapasztalja meg a kristálytiszta levegő nyújtotta élményt, kérjen ajánlatot fertőtlenítő légtechnika takarításra a Tarcsai-Service Kft-től!

Ajánlatot kérek>>>

Hasonló bejegyzések

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás számos felületről képes eltüntetni olyan szennyeződéseket, amelyeket más módon lehetetlen lenne. De mielőtt önállóan nekilát a munkahelyén a nagynyomású vizes takarításnak érdemes néhány részletet tisztázni.>>> Mi az a...

A takarítókkal szembeni tévhitek

A takarítókkal szembeni tévhitek

Minden munkával szemben kialakultak már bizonyos sztereotípiái és tévhitek, például az, hogy egy autószerelő csak férfi, a takarítók pedig csak nők lehetnek. Pedig ez ma már egyáltalán nincs így. Most porba hullanak az utolsó előítélet morzsák is. 🙂 Íme az igazság a...

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Egy alkalmazott átlagosan 7-8 órát tölt az irodában, ami 1 év alatt több mint 1700 órát jelent. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a területnek tisztának és rendezettnek kell lennie. Ellenkező esetben az érintett munkatárs kevésbé lesz hatékony a munkájában, ráadásul,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük