A fiatalok fele takarítókat alkalmaz, mert túlságosan elfoglaltak a takarításhoz

0 hozzászólás

A takarítók és takarító szolgálatok korábban elsősorban a munkahelyek tisztaságáért feleltek és az időseket, illetve az elfoglalt üzletembereket segítették. Az idők és szokások azonban változnak, ezért Angliában – és a fejlett világ más szegleteiben, így Magyarországon is – a huszon-harmincéves korosztály is egyre gyakrabban igénybe veszi ezt a szolgáltatást. Mi áll a tendencia hátterében? Tudja meg itt.>>>

Egyszerű oka van a takarítók térnyerésének

Egy brit biztosítási cég adatai szerint az utóbbi öt évben a rendszeresen alkalmazott takarítók száma 25%-al nőtt, az alkalmazók többsége pedig az egy-két szobás lakásokban élő fiatal felnőtt.

A 25-34 éves korosztály közel fele vagy eleve másra bízza az otthonának takarítását vagy épp takarítót keres a feladatok elvégzéséhez.

A briteknél gombamód szaporodó vállalkozásoktól és takarítós startupoktól egy okostelefon segítségével már egy korsó sör áráért is lehet takarítót bérelni.

A tendencia hátterében az áll, hogy a fiatalok, idejük nagy részében dolgoznak. A szabadidejüket pedig nem a takarítás kihívásaival, hanem a számukra kellemesebb kikapcsolódási formákkal szeretnék eltölteni. 

A 70-es évek luxusa, ma már bárki szinte számára elérhető alapszolgáltatás

Egy takarítók alkalmazása a ‘70-es években világszerte luxusnak számított. Ezért a nők többsége akkoriban igyekezett minden feladattal egymaga megbirkózni. Manapság azonban nem az a szupernő, aki minden héten csillogóra suvickolja a házat, mert fontosabb dolguk is van.

Ugyanez igaz a munkahelyeken, a takarításra hetente kijelölt munkatársakra is. Mert miért is fárasztanák magukat a heti egyszeri vagy naponta esedékes takarítási feladatok elvégzésével az irodában, ha ettől sokkal hasznosabban is eltölthetnék a szabadidejüket?

Ráadásul az eredmény is makulátlan, ha hivatásos takarítókra bízza a feladatot. Munkahelyi takarításban számíthat a Tarcsai-Service Kft-ra, a munkahelyi takarítás szakértőjére. Itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük