A hatékony ipari takarítás 2 legjobb módszere

0 hozzászólás

A hatékony ipari takarítás a tisztaság alapja a különböző cégek számára. Két módszert is ismerünk, amivel ez szinte minden körülmények között biztosítható. Az egyik a magas nyomású vizes takarítás, a másik pedig a szárazjeges takarítás.>>>

Magasnyomású vizes takarítás

A magasnyomású vizes takarítás számos különböző felületről képes eltüntetni a legmakacsabb szennyeződéseket is.

A magasnyomás ebben az esetben 5000-10 000 PSI, azaz 30-40 megapascal nyomású vízzel történő takarítást jelent, ami a sár, a porszemcsék és a festékek, valamint a penész különböző felületekről való eltűntetésére is képes. 

A víz egy környezetkímélő alapanyag, ami univerzális oldószernek is nevezhető, Ennél a módszernél nincs szükség különböző tisztítószerek használatára, csak magas víznyomásra. Ez pedig csak a megfelelő berendezéssel érhető el. 

Szárazjeges takarítás

A szárazjeges takarítás egy -78,5 °C fokos szilárd szén-dioxid pellet segítségével valósul meg, ami a festék és a rozsda eltávolítására is kiválóan alkalmas.

A szárazjeges technológia evben hasonlít a magasnyomású vízzel történő takarításhoz, hiszen itt is egy magasnyomású berendezést használunk és a sűrített levegő hozzáadásával gyorsul fel a fúvókán keresztül kiáramló szén-dioxid pellet.

De amíg a magasnyomású vizes takarítás esetén a tisztításhoz használt közeg a tiszta víz, vagy az ozmózis víz, addig a szárazjeges takarítás során a sűrített levegő segítségével nagy sebességgel érkező szárazjég pelletet irányítunk a megtisztítandó felületre.

Ez erőteljesebb tisztítást tesz lehetővé, mint a magasnyomású víz, viszont a magasnyomású vízzel szemben nem károsítja a törékeny, hogy a vízre, párára érzékeny felületeket, így tehát elektromos berendezések szennyeződéstől történő megtisztítására is kiválóan alkalmas.

A szárazjeges takarítás során a felületi szennyeződés fagyasztása történik. A pellettel való ütközés során a szennyeződések szinte azonnal szétrobbannak. A gázrobbanás gyors hőátadással, szublimációval jár, azaz elpárolog a szén-dioxid anélkül, hogy nedves felületet hagyna maga után. 

Mind a kettő hatékony módszer, mind a kettő alkalmazható a megfelelő felületeken, és mi mindkettőt rendszeresen alkalmazzuk. Ha magas szintű és színvonalú ipari takarításra van szüksége, itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük