Hogy lesz igazán hatékony a munkahelyi fertőtlenítés?

0 hozzászólás

A munkahelyi fertőtlenítés elengedhetetlenül fontos volt már a koronavírus járvány kitörése előtt is, azóta pedig különösen az. Hogyan lehet igazán hatékonnyá tenni az irodában vagy egy ipari területen? Tudja meg itt!>>>

A munkahelyi fertőtlenítés ma már minden területen előtérbe került

A kiemelten magas szintű munkahelyi fertőtlenítés régebben csak kórházak és a laboratóriumok számára volt fontos, de ez ma már nem így van. 2020 tavasza óta mindenhol, ahol az emberek összegyűlnek, érdemes megfelelő szintű védelmet biztosítani a vírusok, baktériumok és spórák ellen.

Minél hamarabb elfogadjuk, hogy az ilyen szintű kezelés nem luxus, hanem a tisztítási rendszer elengedhetetlen eleme, annál gyorsabban érezhetjük jól magunkat a nyilvános vagy munkahelyi terekben (pl. irodákban, üzletekben, szállodákban, bárokban, mozikban, könyvtárakban, tömegközlekedési járműveken, stb.), különösen a hűvösebb, párásabb hónapok beköszöntével. 

Mi minősíti a vírust koronavírusnak és miért vagyunk szerencsés helyzetben a fertőtlenítő takarítás szempontjából?

A koronavírusok burokba burkolt vírusok, vagyis RNS-vírusok, amelyeket egy kétrétegű lipid (vízben oldhatatlan zsíros) külső bevonat vesz körül. Az ilyen vírusok a külső bevonat védőburkának köszönhetően könnyen terjednek.

Ha azonban ez a külső lipidréteg feloldódik, a vírust is viszonylag könnyen el lehet pusztítani, már csak azért is, mert fogékonyabbak a fertőtlenítőszerekre, mint a burok nélküli vírusok.

Az új koronavírus tehát a fertőtlenítőszerekre leginkább fogékony vírusok kategóriájába tartozik.

A teljes helyiség fertőtlenítésére jelenthet megoldást

A munkahelyi fertőtlenítés és takarítás, szinte kivétel nélkül a hagyományos tisztítási folyamatokat foglalja magába, tehát az adott helyiség felületeinek kb. 30%-át fedi le.

Ez nem rossz, de a probléma az, hogy a kórokozók az egész helyiségben előfordulhatnak (valószínűleg vannak is), és minden, amit nem irtanak ki, gyorsan újra szaporodni kezd, illetve fertőzhet.

Tehát az egész helyiséget kell alapul venni és rendszeresen takarítani, illetve szakszerűen fertőtleníteni.

Ha biztosra akar menni és valóban tiszta, higiénikus munkahelyet szeretne teremteni önmagának és munkatársainak, hívja a Tarcsai-Service Kft. profi csapatát!

AJÁNLATOT KÉREK>>

Hasonló bejegyzések

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás számos felületről képes eltüntetni olyan szennyeződéseket, amelyeket más módon lehetetlen lenne. De mielőtt önállóan nekilát a munkahelyén a nagynyomású vizes takarításnak érdemes néhány részletet tisztázni.>>> Mi az a...

A takarítókkal szembeni tévhitek

A takarítókkal szembeni tévhitek

Minden munkával szemben kialakultak már bizonyos sztereotípiái és tévhitek, például az, hogy egy autószerelő csak férfi, a takarítók pedig csak nők lehetnek. Pedig ez ma már egyáltalán nincs így. Most porba hullanak az utolsó előítélet morzsák is. 🙂 Íme az igazság a...

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Egy alkalmazott átlagosan 7-8 órát tölt az irodában, ami 1 év alatt több mint 1700 órát jelent. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a területnek tisztának és rendezettnek kell lennie. Ellenkező esetben az érintett munkatárs kevésbé lesz hatékony a munkájában, ráadásul,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük