Újabb tippek a költséghatékony irodai takarítás érdekében

0 hozzászólás

Az előző cikkben az irodai takarítás egyik sarkalatos pontjához, az irodai szőnyegtisztításhoz adtunk néhány költségcsökkentő tippet. Azonban van még néhány apró trükk a tarsolyunkban, amivel sokat tehet a tiszta és higiénikus munkahely megteremtéséért.>>>

Az irodai takarítás lelke: a légtechnika tisztítás

Az irodai takarítás egyik legfontosabb feladata a légtechnika tisztítás. Hogy miért? Mert a légtechnikai berendezések segítenek eltávolítani a port, az allergéneket és a különböző egészségre káros részecskéket a levegőből, amelyek normál esetben az irodai szőnyegeken kötnének ki és bepiszkolnák azt. Ezt azonban csak akkor tudják maradéktalanul megtenni, ha hatékonyan működnek. A hatékonyságuk pedig a rendszeres tisztítástól is függ.

A rendszeres légtechnika takarítás és a légszűrők cseréje segít csökkenteni a szennyeződések és baktériumok mennyiségét a levegőben és a szőnyegek felületén is.

Ne felejtse el meghatározott időközönként cseréltetni a légszűrőt, illetve kitisztíttatni a légtechnikai berendezést és csőhálózatot hogy tisztább legyen a levegő és kevesebb allergén legyen a munkahelyén! 

Porszívózás és folttisztítás

Az irodai takarítás elengedhetetlen lépése az alapos és rendszeres porszívózás

A porszívózással a por és az allergének egy része eltüntethető a szőnyegekből és a padlóról is. Ez azért rendkívül fontos, mert számtalan apró morzsa, korpa és izzadságcsepp hullhat nap mint nap a padlóra, valamint a szőnyegre, padlószőnyegre is. Utóbbiakon pedig képesek megtelepedni a különböző kórokozók és atkák. Mindez persze elkerülhető a porszívózás segítségével.

Minimum heti rendszerességgel érdemes porszívózni, de a nagy forgalmú helyeken akár naponta is indokolt lehet.

A maximális higiénia érdekében a porszívó szűrőrendszerét is rendszeresen ellenőrizni, illetve cserélni kell. Ezzel a lépéssel ugyanis jelentősen csökkenthető az allergiát okozó por, kórokozók és atkaürülék mennyisége a levegőben, ami biztosítja, hogy Ön és alkalmazottai egészségesek maradjanak, miközben az irodai szőnyegek is makulátlanul tiszták lehetnek.

Cselekedjen gyorsan

Minden munkahelyen történhetnek balesetek. Ha azonban felkészülnek rá és a amikor az üdítő a szőnyegre ömlik vagy ketchup lecsöppen és gyorsan cselekednek, a szőnyeg nem marad tartósan foltos vagy sérült. 

Nem csak a papírtörlőt és néhány tisztítószert kell kéznél tartania kisebb balesetek esetére, hanem egy felkészült takarító céget is érdemes készenlétben tartania az olyan makacs szennyeződések és foltok eltávolítására, amelyekre a munkatársak és a helyi takarító személyzet nincs felkészülve. 

Egy profi takarító cég ugyanis rendelkezik minden szükséges termékkel, illetve kellékkel és a szükséges szaktudással ahhoz, hogy a legextrémebb esetekben is gyorsan és hatékonyan helytálljon.

A Tarcsai-Service Kft. már több, mint 10 éve kínál professzionális takarítás szolgáltatást a vállalkozások számára, elsősorban Kistarcsa, Nagytarcsa és vonzáskörzetükben, illetve igény esetén más településeken is.

AJÁNLATOT KÉREK>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük