Újabb tippek a költséghatékony irodai takarítás érdekében

0 hozzászólás

Az előző cikkben az irodai takarítás egyik sarkalatos pontjához, az irodai szőnyegtisztításhoz adtunk néhány költségcsökkentő tippet. Azonban van még néhány apró trükk a tarsolyunkban, amivel sokat tehet a tiszta és higiénikus munkahely megteremtéséért.>>>

Az irodai takarítás lelke: a légtechnika tisztítás

Az irodai takarítás egyik legfontosabb feladata a légtechnika tisztítás. Hogy miért? Mert a légtechnikai berendezések segítenek eltávolítani a port, az allergéneket és a különböző egészségre káros részecskéket a levegőből, amelyek normál esetben az irodai szőnyegeken kötnének ki és bepiszkolnák azt. Ezt azonban csak akkor tudják maradéktalanul megtenni, ha hatékonyan működnek. A hatékonyságuk pedig a rendszeres tisztítástól is függ.

A rendszeres légtechnika takarítás és a légszűrők cseréje segít csökkenteni a szennyeződések és baktériumok mennyiségét a levegőben és a szőnyegek felületén is.

Ne felejtse el meghatározott időközönként cseréltetni a légszűrőt, illetve kitisztíttatni a légtechnikai berendezést és csőhálózatot hogy tisztább legyen a levegő és kevesebb allergén legyen a munkahelyén! 

Porszívózás és folttisztítás

Az irodai takarítás elengedhetetlen lépése az alapos és rendszeres porszívózás

A porszívózással a por és az allergének egy része eltüntethető a szőnyegekből és a padlóról is. Ez azért rendkívül fontos, mert számtalan apró morzsa, korpa és izzadságcsepp hullhat nap mint nap a padlóra, valamint a szőnyegre, padlószőnyegre is. Utóbbiakon pedig képesek megtelepedni a különböző kórokozók és atkák. Mindez persze elkerülhető a porszívózás segítségével.

Minimum heti rendszerességgel érdemes porszívózni, de a nagy forgalmú helyeken akár naponta is indokolt lehet.

A maximális higiénia érdekében a porszívó szűrőrendszerét is rendszeresen ellenőrizni, illetve cserélni kell. Ezzel a lépéssel ugyanis jelentősen csökkenthető az allergiát okozó por, kórokozók és atkaürülék mennyisége a levegőben, ami biztosítja, hogy Ön és alkalmazottai egészségesek maradjanak, miközben az irodai szőnyegek is makulátlanul tiszták lehetnek.

Cselekedjen gyorsan

Minden munkahelyen történhetnek balesetek. Ha azonban felkészülnek rá és a amikor az üdítő a szőnyegre ömlik vagy ketchup lecsöppen és gyorsan cselekednek, a szőnyeg nem marad tartósan foltos vagy sérült. 

Nem csak a papírtörlőt és néhány tisztítószert kell kéznél tartania kisebb balesetek esetére, hanem egy felkészült takarító céget is érdemes készenlétben tartania az olyan makacs szennyeződések és foltok eltávolítására, amelyekre a munkatársak és a helyi takarító személyzet nincs felkészülve. 

Egy profi takarító cég ugyanis rendelkezik minden szükséges termékkel, illetve kellékkel és a szükséges szaktudással ahhoz, hogy a legextrémebb esetekben is gyorsan és hatékonyan helytálljon.

A Tarcsai-Service Kft. már több, mint 10 éve kínál professzionális takarítás szolgáltatást a vállalkozások számára, elsősorban Kistarcsa, Nagytarcsa és vonzáskörzetükben, illetve igény esetén más településeken is.

AJÁNLATOT KÉREK>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük