Hogyan csökkenthető a munkahelyi takarítás költsége?

0 hozzászólás

A szakszerű munkahelyi takarítás egészséges és produktív munkahelyet eredményez. Ezért Önnek törekednie kell arra, hogy a takarítás a lehető legszervezettebb és higiénikus legyen, akár irodai, akár ipari környezetről van szó.

A tisztaság fenntartása némi befektetett energiát igényel, ráadásul pénzbe is kerül.  

Csökkenteni szeretné a takarítás költségeit? Íme néhány tipp arra, hogyan tartsa alacsonyan a kiadásokat úgy, hogy az ne menjen a takarítás rovására.>>>

A munkahelyi takarítás olcsóbb, ha rendet tart

Néha egy tiszta iroda vagy csarnok kevésbé tisztának és rendezetlennek tűnhet a rendetlenség miatt. Még egyetlen rendetlen íróasztal vagy munkaállomás is kaotikussá teheti a legkifogástalanabb munkahelyet is.

A probléma elkerülése érdekében:

  • ösztönözze alkalmazottait, hogy tartsák rendben a munkaterületüket,
  • biztosítson alapvető tartozékokat, például irattálcákat és mappákat, illetve rekeszeket a rendezett környezet kialakításához és megőrzéséhez.

Ha kisebb a rendetlenség kevesebbet kell takarítani, mert kevesebb dolog lesz poros vagy kerül rossz helyre, ami pedig még fontosabb, lerövidíti a takarításra szánt időt

Bízzon meg egy profi takarító céget

Lehet, hogy ellentmondásnak tűnik, de egy profi takarító vállalkozás alkalmazása valójában költséghatékonyabb, mint más megoldások. A megfelelő felszereléssel, tapasztalattal és képzettséggel rendelkező takarítók ugyanis a különböző takarítási feladatokat gyorsan és hatékonyan végzik el.

Ez különösen igaz a nagyobb vagy részletesebb feladatokra, mint pl.:

  • a szőnyegek mélytisztítása,
  • a homlokzat tisztítása, 
  • a rendkívül makacs szennyeződések és foltok eltávolítása,
  • az ablakmosás vagy a mellékhelyiség súrolása.

Az egyes alkalmazottai kivételesen jók lehetnek  szervezésben és esetleg a rendrakásban is, de az idejüket leghatékonyabban a munkakörüknek megfelelő feladatokkal tölthetik ki. Ezért a takarítást bízza a hivatásos takarítókra!

Alakítsa ki a tiszta környezet megőrzésének kultúráját

A munkahelyi takarítás mit sem ér, ha a helyzet egy-két nap elteltével ismét zűrzavarossá válik. Végső soron ugyanis a munkatársak felelnek a munkahely tisztaságának és rendezettségének megőrzéséért. 

Ha pedig nem tesznek ezért, akkor a takarító vállalat szolgáltatásaiért kifizetett pénz kárba vész, ami minden munkatárs hatékonyságára, egészségére és általános jólétére is hatással lehet.

A munkatársak bevonása tehát fontos része a munkahelyi takarítás költségeinek alacsonyan tartásában.

A tiszta környezet kialakítása közös érdek, melynek pozitív hatásaiból mindenki részesül. Az így nyert idő- és költségmegtakarítás pedig csupán csak bónusz.

Használjanak központi kukákat

Ha hulladékkezelésről van szó, hatékonyabb és gazdaságosabb, ha egy-két nagyobb központi kukát helyez el az irodában vagy a gyártócsarnokban, ahelyett, hogy minden munkaállomáson biztosítana egy kisebbet.

Így nem csak a kukák nap végi kiürítéséhez szükséges időt csökkenthetik, hanem a beszerzési költséget is.

Emellett az sem utolsó, hogy ha pl. a munkatársak felállnak a székből és egy rövid utat sétálnak a szemeteskosárhoz.

Váltson zöld és többcélú tisztító- és mosogatószerekre

Volt idő, amikor a zöld tisztítószerek drágábbak voltak az alacsonyabb kereslet miatt. Az évek során azonban a fogyasztók környezettudatosabbak lettek, és elkezdtek környezetbarátabb termékeket keresni. Ma pedig már a teljesen természetes tisztítószerek nemcsak népszerűbbek, hanem hozzáférhetőbbek is.

Ezért jó ötlet lehet, ha a munkahelyi takarítás során áttérnek a zöld tisztítószerekre. Azok ugyanis gyakran ugyanolyan hatékonyak és sokoldalúak, mint a hagyományos tisztítószerek. A környezetbarát termékek használata az alkalmazottak egészsége szempontjából is sokkal biztonságosabb, mivel sok összetevő hipoallergén. 

Természetesen előfordulhat, hogy a speciális tisztítási igényekhez ettől többre van szükség, olyankor ne habozzon profi segítséget igénybe venni

Fektessen be a technológiába

A technológiai újítások kényelmesebbé teszik a modern életet. Vannak pl. olyan klímaberendezések, amelyek beépített nagy teherbírású szűrőkkel rendelkeznek, amelyek nem tömődnek el olyan gyorsan (ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran tisztítani őket).

Ha pedig tisztításra kerül a sor, válasszon az alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő légtechnika takarítás szolgáltatást.

Szerezzen be újrafelhasználható termékeket

A mikroszálas tisztítókendők nagyszerű befektetést jelentenek és kiválóan használhatóak a munkahelyi takarítás során portörlésre és a szennyeződések feltörlésére, illetve vízzel vagy tisztítószerrel benedvesítve a makacsabb kávéfoltok eltávolításához.

Sőt, a mikroszálas törlőkendőket többször is fel lehet használni, mielőtt ki kellene mosni őket. Még jobb, hogy megfelelő gondozással akár évekig is kitartanak!

De ne felejtsen el színkódolt mikroszálas törlőkendőket vásárolni, hogy elkerülje a keresztszennyeződést.

A takarítás meglehetősen sok energia és időráfordítással járhat. Ha pedig nem a megfelelő személyekre bízza, kifejezetten pazarló is lehet.

Remélhetőleg ezek az egyszerű tippek segítenek Önnek abban, hogy a munkahelyi takarítás idő- és költséghatékonyabbá váljon és a munkatársai javát szolgálja. Ha mégsem, akkor még mindig választhatja Tarcsai-Service Kft. komplex takarítási szolgáltatásait itt.

Hasonló bejegyzések

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

Már több mint egy hónapja elkezdődött az újév, és ha eddig nem tette, itt a tökéletes alkalom arra, hogy a vállalkozásánál felülvizsgálják és újradefiniálják a irodatakarítási stratégiáikat, biztosítva ezzel a munkahelyi környezet tisztaságát és higiéniáját. A...

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Mi történik, ha a modern technológia találkozik a környezettudatossággal? A szárazjeges tisztítás a modern kor egyik leginnovatívabb takarítási technológiája, amely forradalmasítja az ipari és kereskedelmi takarítást. A Tarcsai-Service Kft által alkalmazott...

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Az ipari takarítás az ipari létesítmények különleges tisztítási igényeire összpontosít. Ez magában foglalja a potenciálisan veszélyes területek, gépek és berendezések tisztítását, amelyek speciális személyzetet, módszereket és eszközöket igényelnek. A Tarcsai-Service...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük