Hogyan érdemes takarítani, hogy allergénmentes legyen az iroda?

0 hozzászólás

Azok, akik együtt élnek az allergiával fokozottan óvatosan kell, hogy eljárjanak a takarítás során is. Az emberek érzékenységétől függően ugyanis a legapróbb porszem is kellemetlen reakciót válthat ki.

Az otthoni, illetve munkahelyi allergiás rohamok minimalizálása érdekében érdemes szem előtt tartani néhány alapvető takarítási tippet.>>>

Allergénmentes iroda kontra porszívózás – Hogyan csökkenthető a visszaáramló allergének mennyisége?

Egy jó seprű segíthet megszabadulni a portól, de ha alaposabb munkára van szükség az allergénmentes iroda érdekében, akkor érdemes HEPA-szűrős porszívót használni.

A HEPA egy nagy hatékonyságú szemcseszűrő réteggel ellátott szűrő, ami minden 0,3 mikron méretű, levegőben lévő részecskét képes eltávolítani a szőnyegről és a padlóról. Beleértve a polleneket, a szőrt, a penészgombát és sok más allergént is, anélkül, hogy abból bármit is visszaengedne a levegőbe. A legjobb választás a porzsák nélküli porszívó

Figyelem! Nem csak a padlón gyűlhetnek össze az allergének, hanem a nehéz függönyökön és a szövettel borított falakon, illetve bútorokon is, úgyhogy ezekre is érdemes odafigyelni a takarítás során. 

Gőztisztítás és egyéb különleges takarítási módszeres az allergénmentes munkahelyekért

A takarítás során olykor alapos fertőtlenítésre is szükség van. A tisztítószer és víz sok szennyeződéssel képes elbánni, de nem mindig elegendő. Makacs szennyeződések és foltok esetén koncentráltabb és erőteljesebb beavatkozásra van szükség.

Ilyen lehet például a gőztisztítás, ipari területeken pedig akár a magasnyomású vizes takarítás vagy a szárazjeges takarítás.

Az illatok száműzése az irodából

Az erős, de már kevésbé intenzív illatok is allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékenyeknél, ezért érdemes illatmentes és környezetbarát tisztítószereket használni az allergénmentes iroda biztosítása és fenntartása érdekében.

Érdemes tehát kerülni az ammónia, a formaldehid, a nátrium-hipoklorit és egyéb szúrós szagú és agresszív takarítószereket.Ha profi takarításra van szükség, kérjen ajánlatot itt.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük