Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

0 hozzászólás

Egy alkalmazott átlagosan 7-8 órát tölt az irodában, ami 1 év alatt több mint 1700 órát jelent. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a területnek tisztának és rendezettnek kell lennie. Ellenkező esetben az érintett munkatárs kevésbé lesz hatékony a munkájában, ráadásul, egy rendetlen és piszkos irodahelyiség a betegségek melegágya is lehet. Hogyan tartható fenn a munkahelyi higiénia és a tisztaság, méghozzá folyamatosan?

Ismerje meg az irodai tisztaság fenntartásának 4 lépését itt.>>>

1. Az irodai tisztaság alapja

Az irodai tisztaság fenntartásának egyik legjobb módja, ha egy profi takarító cégre bízza a feladatokat. A takarító vállalkozásokban dolgozó munkatársak ugyanis nagy tapasztalattal, megfelelő számú személyzettel és felszereléssel rendelkeznek ahhoz, hogy az ön munkahelyét is makulátlanul tisztává és higiénikussá varázsolják. 

Ugyanakkor nem bízható minden a profi takarítókra. Vannak olyan feladatok, amelyeket ott helyben, a munkatársaknak kell elvégezni.

2. Praktikus tárolási megoldások

A rendetlenség elkerülése érdekében érdemes praktikus szekrényeket, tárolófiókokat alkalmazni, hogy a papírok és a felhalmozott iratok ne okozzanak káoszt. Amennyiben lehetséges, kerüljék a papírok használatát, ezzel is csökkentve az irodában felhalmozódó szemetet és hulladékot. 

3. A személyes eszközök, billentyűzeteket, monitor, egerek rendszeres megtisztítása

A koszos billentyűzet és a poros monitor egyrészt a hatékonyságot is rontja, másrészt rosszul néz ki, harmadrészt pedig számtalan kórokozó megtelepedését is elősegíti különböző irodai használati tárgyakon. Érdemes a billentyűzetet rendszeresen sűrített levegős spray-vel megtisztítani és egy kis alkohollal megnedvesített vattapamaccsal óvatosan áttörölni az érintett felületeket, a monitort pedig mikroszálas törlőkendővel időnként leporolni.

4. Közös étkező kialakítása, hogy ne az íróasztaloknál étkezzenek

A munkaállomáson való étkezés az előbbiek miatt sem higiénikus, ugyanakkor számos probléma okozója lehet. Egy szendvicsből, pogácsából vagy bármilyen péksüteményből lehulló morzsadarabok ugyanis egy pillanat alatt beleeshetnek a billentyűzetbe, ami később a billentyűk elakadását, majd a teljesítmény romlását is előidézheti. A folyadékokról nem is beszélve. Egy laptop folyadékká való leöntése gyakorlatilag az eszköz halálát okozza, de minimum egy többnapos vagy több hetes kényszerpihenőre küldheti az eszközt.

A tisztaság tehát az egészségmegőrzés az eszközök megóvása érdekében is fontos. A rendszeres portalanítás, fertőtlenítés a levegőt is tisztábbá és higiénikusabbá teszi.

Amennyiben profi takarításra van szüksége, hívjon minket bizalommal, de közben ügyeljen arra is, hogy a munkatársai alapvető lépéseket tegyenek a tiszta és higiénikus környezet fenntartása érdekében.

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük