Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

0 hozzászólás

Egy alkalmazott átlagosan 7-8 órát tölt az irodában, ami 1 év alatt több mint 1700 órát jelent. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a területnek tisztának és rendezettnek kell lennie. Ellenkező esetben az érintett munkatárs kevésbé lesz hatékony a munkájában, ráadásul, egy rendetlen és piszkos irodahelyiség a betegségek melegágya is lehet. Hogyan tartható fenn a munkahelyi higiénia és a tisztaság, méghozzá folyamatosan?

Ismerje meg az irodai tisztaság fenntartásának 4 lépését itt.>>>

1. Az irodai tisztaság alapja

Az irodai tisztaság fenntartásának egyik legjobb módja, ha egy profi takarító cégre bízza a feladatokat. A takarító vállalkozásokban dolgozó munkatársak ugyanis nagy tapasztalattal, megfelelő számú személyzettel és felszereléssel rendelkeznek ahhoz, hogy az ön munkahelyét is makulátlanul tisztává és higiénikussá varázsolják. 

Ugyanakkor nem bízható minden a profi takarítókra. Vannak olyan feladatok, amelyeket ott helyben, a munkatársaknak kell elvégezni.

2. Praktikus tárolási megoldások

A rendetlenség elkerülése érdekében érdemes praktikus szekrényeket, tárolófiókokat alkalmazni, hogy a papírok és a felhalmozott iratok ne okozzanak káoszt. Amennyiben lehetséges, kerüljék a papírok használatát, ezzel is csökkentve az irodában felhalmozódó szemetet és hulladékot. 

3. A személyes eszközök, billentyűzeteket, monitor, egerek rendszeres megtisztítása

A koszos billentyűzet és a poros monitor egyrészt a hatékonyságot is rontja, másrészt rosszul néz ki, harmadrészt pedig számtalan kórokozó megtelepedését is elősegíti különböző irodai használati tárgyakon. Érdemes a billentyűzetet rendszeresen sűrített levegős spray-vel megtisztítani és egy kis alkohollal megnedvesített vattapamaccsal óvatosan áttörölni az érintett felületeket, a monitort pedig mikroszálas törlőkendővel időnként leporolni.

4. Közös étkező kialakítása, hogy ne az íróasztaloknál étkezzenek

A munkaállomáson való étkezés az előbbiek miatt sem higiénikus, ugyanakkor számos probléma okozója lehet. Egy szendvicsből, pogácsából vagy bármilyen péksüteményből lehulló morzsadarabok ugyanis egy pillanat alatt beleeshetnek a billentyűzetbe, ami később a billentyűk elakadását, majd a teljesítmény romlását is előidézheti. A folyadékokról nem is beszélve. Egy laptop folyadékká való leöntése gyakorlatilag az eszköz halálát okozza, de minimum egy többnapos vagy több hetes kényszerpihenőre küldheti az eszközt.

A tisztaság tehát az egészségmegőrzés az eszközök megóvása érdekében is fontos. A rendszeres portalanítás, fertőtlenítés a levegőt is tisztábbá és higiénikusabbá teszi.

Amennyiben profi takarításra van szüksége, hívjon minket bizalommal, de közben ügyeljen arra is, hogy a munkatársai alapvető lépéseket tegyenek a tiszta és higiénikus környezet fenntartása érdekében.

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük