A takarítókkal szembeni tévhitek

0 hozzászólás

Minden munkával szemben kialakultak már bizonyos sztereotípiái és tévhitek, például az, hogy egy autószerelő csak férfi, a takarítók pedig csak nők lehetnek. Pedig ez ma már egyáltalán nincs így. Most porba hullanak az utolsó előítélet morzsák is. 🙂

Íme az igazság a takarítókkal és a szakmával kapcsolatban.>>>

A takarítók nők

Akkoriban, amikor férfiaknak és nőknek még nem voltak egyenlő jogaik, akkor a takarítás és egyéb háztartási karbantartási feladat valóban a nők vállára nehezedett. Manapság azonban a férfiak és a nők megoszthatják a teendőket, és meg is osztják, hiszen az ipari és irodai takarítók között is vegyes a nemek aránya. Már csak azért is, mert például egy 16 méter magas homlokzat külső, magasnyomású takarítása megterhelőbb lehet egy nő számára, ezért inkább férfi kézbe való munka. 

Takarítónak lenni nem igényel képzést

Az igaz, hogy bárkiből lehet takarító, de ez nem jelenti azt, hogy bárki azonnal karriert tud építeni ebben a szakmában. Nyilvánvalóan rendelkezni kell egyfajta készséggel és ismerni kell a különféle tisztítási módszereket. De emellett azt is tudni kell, hogyan kell a különböző típusú tisztítóberendezéseket és termékeket használni. 

Egyes tisztítószerek nem alkalmasak a keményfa vagy a polírozott márvány tisztítására. Ha a takarítók nem megfelelő termékeket használnak, tönkretehetik más tulajdonát. 

A profik egészségügyi és biztonsági ismeretekkel is rendelkeznek. Mert csak így lehet hatékonyan végezni ezt a munkát,és csak így garantálható, hogy a takarítók nem veszélyeztetik saját magukat vagy esetleg bárki és bármi mást. Ennek ellenére előfordulhat, hogy valaki nem rendelkezik ezekkel a készségekkel és ismeretanyaggal, mégis jó, vagy akár profi takarítóvá válik. De azt ne felejtsük el, hogy más egy háztartásban takarítani, és más egy irodában vagy egy ipari csarnokban. 

A takarító állás nem fizet jól

Sokan vannak, akik azért ülnek otthon és várnak egy jó indulási lehetőségre, mert a takarítást nem tartják elég jól fizető állásnak. Ők nagyot tévednek, ugyanis a többi iparághoz hasonlóan a takarítók is kaphatnak versenyképes fizetést, attól függően, hogy milyen tapasztalattal rendelkeznek és milyen takarítási feladatokat végeznek el.

A speciális takarítóknak többet fizetnek, mert speciális képzésben részesültek és speciális feladatokat látnak el. Vannak kockázatos munkakörök, például egy magas épület esetében gyakran alpintechnikával történik a homlokzattisztítás. Vannak tehát, akik jóval magasabb díjakat is kérhetnek, mint a nagy átlag.

A takarítók kárt okozhatnak és lophatnak

Az egyik legnegatívabb sztereotípia, hogy a takarítók kárt okozhatnak az ügyfeleknek, illetve esetleg pénzt vagy egyéb értéktárgyat tulajdonítanak el.

Az igazság az, hogy bár előfordulhatnak ilyen incidensek, de egy magára valamit adó, komoly és tapasztalattal rendelkező takarító cégnél ilyen nem fordulhat elő. Az ügyfél nem károsodhat. A munkatársak ugyanis komoly előszűrésen vesznek részt. Egy profi takarító cég kizárólag megbízható munkaerőt alkalmaz és teljes körű felelősségbiztosítással rendelkezik az esetleges károk megtérítésére. 

Takarítókat csak a lusta emberek alkalmaznak

Ez sem igaz. Ugyanis a takarítók alkalmazása nem a lustaság kérdése, sokkal inkább a makulátlan tisztaság iránti igény. A profi takarítók ugyanis épp ezt nyújtják az ügyfeleknek. Ha egy tapasztalt és profi takarító céget bíz meg a munkahelyi takarítási feladatokkal, akkor az eredmény is önmagáért beszél.

Miért kényszerítené rá a munkatársait arra, hogy a napi 8 órás munkaidő után a takarítás miatt bent maradjanak az irodában, amikor megteheti azt is, hogy a takarítást hozzáértő csapatra bízza?

Ez ugyanis egy garancia arra, hogy a munkatársai és ön is nap, mint nap jókedvűen térjenek be a munkahelyükre, mert pontosan tudják, hogy minden alkalommal higiénikus tisztaság és rendezett környezet fogadja önöket.

Amennyiben profi takarításra van szüksége az irodai vagy ipari létesítményben, kattintson az alábbi linkre és kérjen ajánlatot a Tarcsai Service Kft.-től.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük