Hogyan tisztíthatók a felfújható marketing elemek vagy karácsonyi díszek?

0 hozzászólás

A vállalkozások gyakran használnak figyelemfelkeltő dekorációt, melyek között ott találjuk a különböző levegővel fújt díszeket is. Karácsony közeledtével pedig előkerülnek a különböző figurák, hóemberek, rénszarvasok, télapó. Ezek a díszek és marketing eszközök nem olcsók, ezért érdemes őket alaposan és körültekintően tisztítani, karbantartani, hogy évről évre újra használni lehessen őket. A mai blogban ehhez adunk a néhány tippet.>>>

Hogyan tisztítsa a levegővel fújt formákat?

A befújt levegővel működő mozgó, illetve a statikusan, kültéren vagy beltéren elhelyezett formák, világító díszek nosztalgikus hangulatot kelthetnek. Ezek a modern dekorációk nagy helyet foglalnak és látványosak, ezért érdemes őket minél tisztábban tartani. A különböző szennyeződések és kültéren az időjárási körülmények ugyanis idővel nyomot hagynak rajtuk.

A műanyag dekoráció szennyezett területeinek tisztításához használhat babakendőt vagy puha rongyot és gyengéd tisztítószert. A szakadások és sérülések elkerülése érdekében érdemes kíméletesen tisztítani ezeket az eszközöket, különösen, ha már  több évesek.

Egyes formák, vízbázisú festékkel színezettek, így a durva tisztítószerek, vagy az erős súrolás elhalványíthatja vagy akár le is koptathatja a festéket. 

A legtöbb makacs foltot egy kis szódabikarbónával és vízzel is el lehet eltávolítani vagy egy kis mosószeres vízzel is le lehet mosni. Arra azonban ügyeljen, hogy tisztítás közben az elektronikai elemeket ne nedvesítse össze.

Hogyan növelhető meg a karácsonyonyi figurák élettartama?

A karácsonyi figurák jól mutatnak a cég telephelyén vagy a bolt előtt kihelyezve, de csak akkor, ha tiszták és kifogástalan megjelenésűek. Egy piszkos és szakadt télapó ugyanis többet árt a cég image-ének, mint használ.

Íme néhány tipp a hosszú élettartamú és kellemes megjelenésű karácsonyi dekorációkért:

  • Fontos, hogy lehetőleg ne tegye ki a formákat közvetlen napfénynek, hacsak nem UV-álló, a bevonattal rendelkező díszről vagy marketingelemről van szó. Ha nem UV-álló, akkor lehetőleg időjárástól védett helyen tartsa őket.
  • Ha világító elemek is vannak rajtuk, és szeretne új életet lehelni belé, cserélje ki a led világítást.
  • A repedéseket átlátszó, epoxi ragasztóval érdemes javítani. A kifakult színeket kültéri műanyaghoz kifejlesztett festékkel frissítheti fel. 
  • Tárolja tisztán a felfújható Mikulást vagy hóembert, hogy a következő alkalommal is megelégedettséggel használhassa.
  • Alapos tisztítás után hagyja megszáradni a karácsonyi figurákat, mielőtt a tárolóba teszi őket. 

A munkaterület takarítására van szükség? Hívja a Tarcsai-Service Kft-t. Teljes körű iroda- és ipari takarítás szolgáltatásainkkal jó benyomást tehet ügyfeleire. Itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük