Munkahelyi takarítás és fertőtlenítés influenzás és vírusos időszakban

0 hozzászólás

A hűvösebb időjárás magával hozza a különféle vírusos fertőzések terjedését a megfázástól az influenzán át a koronavírusig. Ezért ajánlott a munkahelyi takarítás során a fertőtlenítésre is különös figyelmet fordítani. Az elmúlt néhány évben egyre többen lettünk tudatosak, vírusokkal és más kórokozók által okozott veszélyekkel szemben, de nem mindegy, hogy hogyan fertőtlenítjük a különböző helységeket egy vírusos időszak alatt, illetve után. Íme néhány tipp az alapos és higiénikus munkahelyi takarításhoz.>>>

Milyen a megfelelő munkahelyi takarítás és fertőtlenítés?

A munkahelyi takarítás és fertőtlenítés akkor jó, ha az összes közös területre kiterjed, beleértve a teakonyhát és a mosdót is. 

  • Érdemes alaposan és rendszeresen tisztítani, illetve és fertőtleníteni a közös helyiségeket és a gyakran megérintett tárgyakat, pl. a kilincseket, villanykapcsolókat stb.
  • Ha vannak függönyök, vagy kárpitozott bútorok, akkor ajánlott azokat rendszeresen tisztítani és fertőtleníteni. 
  • A padló felmosása legyen mindennapos tevékenység. A tiszta ugyanis szebb, a fertőtlenített pedig biztonságosabb. Miért ne használná ki mindkét előnyt a munkahelyén is? 

A légtechnikáról se feledkezzen meg

A felületek fertőtlenítése önmagában nem biztosít maximálisan tiszta és higiénikus környezetet. 

Az ablak gyakori kinyitásával, levegőtisztító használatával és minimum hepa szűrővel felszerelt porszívóval sokat tehet a levegőben lévő szennyeződések, vírusok, baktériumok, valamint allergének mérsékléséért és a légúti problémák kialakulásának megelőzéséért.

De a teljesen friss, tiszta, allergénektől és kórokozóktól mentes levegő és környezet biztosítása érdekében, a rendszeres takarítás mellett, fertőtlenítő légtechnika takarításra is szükség van.

Cégünk teljes körű munkahelyi takarítást és gyors, hatékony légtechnika takarítást is biztosít, levegőminőség ellenőrzéssel. 

Ha épp erre van szüksége, itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük