Homlokzattisztítás: melyik a leghatékonyabb megoldás?

0 hozzászólás

A homlokzattisztítás különböző technológiák alkalmazásával többféleképpen is kivitelezhető. Alapvetően a homlokzati elemek, anyagok és textúrák, valamint a homlokzat magassága és a szennyezettség mértéke határozza meg, hogy melyiket érdemes választani a maximális hatékonyság és a tökéletes végeredmény érdekében. 

A homlokzattisztítás leghatékonyabb módszerei

A homlokzattisztítás olykor hatalmas kihívás még a tapasztalt és kifejezetten az általános épület- és speciális ipari takarításra szakosodott takarító cégek számára is. 

Az épületek homlokzata ugyanis rendkívül változatos, az anyaghasználat és a magasság szempontjából és a szennyezettség típusa és mértéke szerint is, ezért más-más technológiával érhetjük el a kívánt végeredményt.

A Tarcsai-Service Kft. képzett takarító munkatársai célzottan, az adott homlokzattípushoz és szennyeződéshez választják ki a megfelelő a technológiát, így a makulátlan tisztaság garantált. Ráadásul Ön duplán jól jár, mert a gyors és produktív végeredmény egyszerre költséghatékony is. 

  1. Homlokzattisztítás ioncserélt vízzel

A homlokzat ioncserélt vízzel történő megtisztítása teljes mértékben környezetbarát lehetőség, amit elsősorban az üvegfelületek és egyéb mosható felületek tisztítására alkalmazunk. 16 méter alatti magasság esetén még alpintechnikára sincs szükségünk.

  1. Szemcseszórás

A kisnyomású szemcseszórás ideális választás a fémből, kőből, téglából és fából készült homlokzatok esetén. Az irányítottan alacsony sebességű és kis nyomással a felületre  irányított szemcsék, vízzel vagy sűrített levegővel keverve gondoskodnak a megfelelő hatékonyságról. A szemcseszórás  nem tesz kárt a homlokzatban. 

  1. Magasnyomású tisztítás

A homlokzattisztítás egyik legelterjedtebb módszere a magasnyomású mosás, amennyiben az adott homlokzat alkalmas erre. Előfordulhat azonban, hogy a magasnyomású technológia önmagában nem elég, hiszen az ioncserélt vízzel ellentétben a sima víz nem vonzza magához a szennyeződéseket. Az optimális eredmény elérése érdekében tehát gyakran szükség van vegyszerek alkalmazására is.  

  1. Szárazjeges tisztítás

A szárazjég használatával nem képződik nedvesség, sem pára. Ennek ellenére kivételesen hatékony és minden felületen alkalmazható. A technológia lényege, hogy a fagyott szén-dioxid a felületre jutva szinte szétrobbantja a szennyeződéseket, anélkül, hogy utána bármilyen hulladék vagy karcolás maradna. A szárazjeges tisztítás tehát gyors, eredményes, biztonságos és környezetkímélő alternatívát jelent a homlokzat tökéletes megtisztítására. 

Homlokzattisztításra lenne szüksége? Kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től!>>>

Hasonló bejegyzések

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás számos felületről képes eltüntetni olyan szennyeződéseket, amelyeket más módon lehetetlen lenne. De mielőtt önállóan nekilát a munkahelyén a nagynyomású vizes takarításnak érdemes néhány részletet tisztázni.>>> Mi az a...

A takarítókkal szembeni tévhitek

A takarítókkal szembeni tévhitek

Minden munkával szemben kialakultak már bizonyos sztereotípiái és tévhitek, például az, hogy egy autószerelő csak férfi, a takarítók pedig csak nők lehetnek. Pedig ez ma már egyáltalán nincs így. Most porba hullanak az utolsó előítélet morzsák is. 🙂 Íme az igazság a...

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Egy alkalmazott átlagosan 7-8 órát tölt az irodában, ami 1 év alatt több mint 1700 órát jelent. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a területnek tisztának és rendezettnek kell lennie. Ellenkező esetben az érintett munkatárs kevésbé lesz hatékony a munkájában, ráadásul,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük