Homlokzattisztítás: melyik a leghatékonyabb megoldás?

0 hozzászólás

A homlokzattisztítás különböző technológiák alkalmazásával többféleképpen is kivitelezhető. Alapvetően a homlokzati elemek, anyagok és textúrák, valamint a homlokzat magassága és a szennyezettség mértéke határozza meg, hogy melyiket érdemes választani a maximális hatékonyság és a tökéletes végeredmény érdekében. 

A homlokzattisztítás leghatékonyabb módszerei

A homlokzattisztítás olykor hatalmas kihívás még a tapasztalt és kifejezetten az általános épület- és speciális ipari takarításra szakosodott takarító cégek számára is. 

Az épületek homlokzata ugyanis rendkívül változatos, az anyaghasználat és a magasság szempontjából és a szennyezettség típusa és mértéke szerint is, ezért más-más technológiával érhetjük el a kívánt végeredményt.

A Tarcsai-Service Kft. képzett takarító munkatársai célzottan, az adott homlokzattípushoz és szennyeződéshez választják ki a megfelelő a technológiát, így a makulátlan tisztaság garantált. Ráadásul Ön duplán jól jár, mert a gyors és produktív végeredmény egyszerre költséghatékony is. 

  1. Homlokzattisztítás ioncserélt vízzel

A homlokzat ioncserélt vízzel történő megtisztítása teljes mértékben környezetbarát lehetőség, amit elsősorban az üvegfelületek és egyéb mosható felületek tisztítására alkalmazunk. 16 méter alatti magasság esetén még alpintechnikára sincs szükségünk.

  1. Szemcseszórás

A kisnyomású szemcseszórás ideális választás a fémből, kőből, téglából és fából készült homlokzatok esetén. Az irányítottan alacsony sebességű és kis nyomással a felületre  irányított szemcsék, vízzel vagy sűrített levegővel keverve gondoskodnak a megfelelő hatékonyságról. A szemcseszórás  nem tesz kárt a homlokzatban. 

  1. Magasnyomású tisztítás

A homlokzattisztítás egyik legelterjedtebb módszere a magasnyomású mosás, amennyiben az adott homlokzat alkalmas erre. Előfordulhat azonban, hogy a magasnyomású technológia önmagában nem elég, hiszen az ioncserélt vízzel ellentétben a sima víz nem vonzza magához a szennyeződéseket. Az optimális eredmény elérése érdekében tehát gyakran szükség van vegyszerek alkalmazására is.  

  1. Szárazjeges tisztítás

A szárazjég használatával nem képződik nedvesség, sem pára. Ennek ellenére kivételesen hatékony és minden felületen alkalmazható. A technológia lényege, hogy a fagyott szén-dioxid a felületre jutva szinte szétrobbantja a szennyeződéseket, anélkül, hogy utána bármilyen hulladék vagy karcolás maradna. A szárazjeges tisztítás tehát gyors, eredményes, biztonságos és környezetkímélő alternatívát jelent a homlokzat tökéletes megtisztítására. 

Homlokzattisztításra lenne szüksége? Kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től!>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük