Homlokzattisztítás: melyik a leghatékonyabb megoldás?

0 hozzászólás

A homlokzattisztítás különböző technológiák alkalmazásával többféleképpen is kivitelezhető. Alapvetően a homlokzati elemek, anyagok és textúrák, valamint a homlokzat magassága és a szennyezettség mértéke határozza meg, hogy melyiket érdemes választani a maximális hatékonyság és a tökéletes végeredmény érdekében. 

A homlokzattisztítás leghatékonyabb módszerei

A homlokzattisztítás olykor hatalmas kihívás még a tapasztalt és kifejezetten az általános épület- és speciális ipari takarításra szakosodott takarító cégek számára is. 

Az épületek homlokzata ugyanis rendkívül változatos, az anyaghasználat és a magasság szempontjából és a szennyezettség típusa és mértéke szerint is, ezért más-más technológiával érhetjük el a kívánt végeredményt.

A Tarcsai-Service Kft. képzett takarító munkatársai célzottan, az adott homlokzattípushoz és szennyeződéshez választják ki a megfelelő a technológiát, így a makulátlan tisztaság garantált. Ráadásul Ön duplán jól jár, mert a gyors és produktív végeredmény egyszerre költséghatékony is. 

  1. Homlokzattisztítás ioncserélt vízzel

A homlokzat ioncserélt vízzel történő megtisztítása teljes mértékben környezetbarát lehetőség, amit elsősorban az üvegfelületek és egyéb mosható felületek tisztítására alkalmazunk. 16 méter alatti magasság esetén még alpintechnikára sincs szükségünk.

  1. Szemcseszórás

A kisnyomású szemcseszórás ideális választás a fémből, kőből, téglából és fából készült homlokzatok esetén. Az irányítottan alacsony sebességű és kis nyomással a felületre  irányított szemcsék, vízzel vagy sűrített levegővel keverve gondoskodnak a megfelelő hatékonyságról. A szemcseszórás  nem tesz kárt a homlokzatban. 

  1. Magasnyomású tisztítás

A homlokzattisztítás egyik legelterjedtebb módszere a magasnyomású mosás, amennyiben az adott homlokzat alkalmas erre. Előfordulhat azonban, hogy a magasnyomású technológia önmagában nem elég, hiszen az ioncserélt vízzel ellentétben a sima víz nem vonzza magához a szennyeződéseket. Az optimális eredmény elérése érdekében tehát gyakran szükség van vegyszerek alkalmazására is.  

  1. Szárazjeges tisztítás

A szárazjég használatával nem képződik nedvesség, sem pára. Ennek ellenére kivételesen hatékony és minden felületen alkalmazható. A technológia lényege, hogy a fagyott szén-dioxid a felületre jutva szinte szétrobbantja a szennyeződéseket, anélkül, hogy utána bármilyen hulladék vagy karcolás maradna. A szárazjeges tisztítás tehát gyors, eredményes, biztonságos és környezetkímélő alternatívát jelent a homlokzat tökéletes megtisztítására. 

Homlokzattisztításra lenne szüksége? Kérjen ajánlatot a Tarcsai-Service Kft-től!>>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük