Miért elengedhetetlen a napi szintű irodai portalanítás?

0 hozzászólás

A portalanítás az általános épülettakarítás és az irodatakarítás egyik leggyakoribb feladata. A por ugyanis szabadon száll a levegőben és előszeretettel ülepszik az íróasztalokra és a különböző használati tárgyakra egyaránt.

A mai modern légtisztítók hatékonyan bevethető fegyverek a szálló porral szemben, de nincs olyan hatékony légtisztító rendszer, ami az ülepedő porral elbánna. A makulátlan tisztaság megteremtése és fenntartása csak a rendszeresen végzett alapos portalanítás és takarítás segítségével biztosítható. 

Miért fontos a portalanítás?

A portalanítás fél egészség. A por ugyanis nem csak látványra kellemetlen, hanem egészségügyi kockázatot is jelent az arra érzékenyek számára. 

A különböző allergiás betegségben szenvedők száma évről évre növekszik. Közülük is kiemelkedően sokan küzdenek a közönséges házi poratka allergiával. 

A rendszeres tüsszögéssel, orrfolyással, orrdugulással és köhögéssel járó allergiás tüneteket valójában nem is maga a poratka, hanem annak mikroszkopikus méretű, levegőben keringő székletdarabkái okozzák. 

A rendszeres portalanítással az allergiás reakció minimálisra csökkenthető, amiről otthon általában saját magunknak kell gondoskodnunk. De az egész mit sem ér, ha a munkahelyen továbbra is fennáll a probléma. Utóbbi ráadásul erősen kihathat a munkatársak hatékonyságára és produktivitására is.

Nem kérdés tehát, hogy a cégeknek, egyrészt egészségügyi okokból, másrészt a tisztaság és a rendezett munkakörnyezet megteremtése érdekében rendszeresen szükségük van az alapos és mindenre kiterjedő portalanításra.

Tényleg naponta szükséges portalanítani? 

Röviden és tömören: igen. Miért? Mert a por egyfelől látványosan felszámolható, másfelől viszont, szinte azonnal újra megjelenik és ülepedni kezd. Ahol pedig por van, ott poratka is van. 

A napi szintű takarítással mindez jól kordában tartható. A kívánt eredményhez már csak a megfelelő eszközökre és a munkájukat lelkiismeretesen végző takarítószemélyzetre van szükség. 

A portalanítás nem atomfizika, mégis érdemes körültekintően, a feladat elvégzéséhez alkalmas eszközökkel végezni. 

A mikroszálas portörlő kendő és a felülethez passzoló tisztítószer, valamint a padló, illetve a szőnyegek és padlószőnyegek tisztításához alkalmas szívóerejű, lehetőleg ipari vagy központi porszívó minden esetben meghozza a várt sikert, ráadásul a por újbóli leülepedését is lassíthatja. 

Egy jó takarító vállalat képzett takarítókat alkalmaz, akik az irodai növényeket sem hagyják ki a portalanításból. 

Ne feledjük, a por bárhol, bármin megtelepedhet! A tökéletes tisztaság pedig az első ránézésre nem szembetűnő helyeken is megkívánja a portalanítást. Ha profi általános épület- és irodatakarításra van szüksége, itt kérhet ajánlatot!>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük