Miért elengedhetetlen a napi szintű irodai portalanítás?

0 hozzászólás

A portalanítás az általános épülettakarítás és az irodatakarítás egyik leggyakoribb feladata. A por ugyanis szabadon száll a levegőben és előszeretettel ülepszik az íróasztalokra és a különböző használati tárgyakra egyaránt.

A mai modern légtisztítók hatékonyan bevethető fegyverek a szálló porral szemben, de nincs olyan hatékony légtisztító rendszer, ami az ülepedő porral elbánna. A makulátlan tisztaság megteremtése és fenntartása csak a rendszeresen végzett alapos portalanítás és takarítás segítségével biztosítható. 

Miért fontos a portalanítás?

A portalanítás fél egészség. A por ugyanis nem csak látványra kellemetlen, hanem egészségügyi kockázatot is jelent az arra érzékenyek számára. 

A különböző allergiás betegségben szenvedők száma évről évre növekszik. Közülük is kiemelkedően sokan küzdenek a közönséges házi poratka allergiával. 

A rendszeres tüsszögéssel, orrfolyással, orrdugulással és köhögéssel járó allergiás tüneteket valójában nem is maga a poratka, hanem annak mikroszkopikus méretű, levegőben keringő székletdarabkái okozzák. 

A rendszeres portalanítással az allergiás reakció minimálisra csökkenthető, amiről otthon általában saját magunknak kell gondoskodnunk. De az egész mit sem ér, ha a munkahelyen továbbra is fennáll a probléma. Utóbbi ráadásul erősen kihathat a munkatársak hatékonyságára és produktivitására is.

Nem kérdés tehát, hogy a cégeknek, egyrészt egészségügyi okokból, másrészt a tisztaság és a rendezett munkakörnyezet megteremtése érdekében rendszeresen szükségük van az alapos és mindenre kiterjedő portalanításra.

Tényleg naponta szükséges portalanítani? 

Röviden és tömören: igen. Miért? Mert a por egyfelől látványosan felszámolható, másfelől viszont, szinte azonnal újra megjelenik és ülepedni kezd. Ahol pedig por van, ott poratka is van. 

A napi szintű takarítással mindez jól kordában tartható. A kívánt eredményhez már csak a megfelelő eszközökre és a munkájukat lelkiismeretesen végző takarítószemélyzetre van szükség. 

A portalanítás nem atomfizika, mégis érdemes körültekintően, a feladat elvégzéséhez alkalmas eszközökkel végezni. 

A mikroszálas portörlő kendő és a felülethez passzoló tisztítószer, valamint a padló, illetve a szőnyegek és padlószőnyegek tisztításához alkalmas szívóerejű, lehetőleg ipari vagy központi porszívó minden esetben meghozza a várt sikert, ráadásul a por újbóli leülepedését is lassíthatja. 

Egy jó takarító vállalat képzett takarítókat alkalmaz, akik az irodai növényeket sem hagyják ki a portalanításból. 

Ne feledjük, a por bárhol, bármin megtelepedhet! A tökéletes tisztaság pedig az első ránézésre nem szembetűnő helyeken is megkívánja a portalanítást. Ha profi általános épület- és irodatakarításra van szüksége, itt kérhet ajánlatot!>>>

Hasonló bejegyzések

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás előnyei és buktatói

A nagynyomású vizes takarítás számos felületről képes eltüntetni olyan szennyeződéseket, amelyeket más módon lehetetlen lenne. De mielőtt önállóan nekilát a munkahelyén a nagynyomású vizes takarításnak érdemes néhány részletet tisztázni.>>> Mi az a...

A takarítókkal szembeni tévhitek

A takarítókkal szembeni tévhitek

Minden munkával szemben kialakultak már bizonyos sztereotípiái és tévhitek, például az, hogy egy autószerelő csak férfi, a takarítók pedig csak nők lehetnek. Pedig ez ma már egyáltalán nincs így. Most porba hullanak az utolsó előítélet morzsák is. 🙂 Íme az igazság a...

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Hogyan garantálható folyamatosan az irodai tisztaság?

Egy alkalmazott átlagosan 7-8 órát tölt az irodában, ami 1 év alatt több mint 1700 órát jelent. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a területnek tisztának és rendezettnek kell lennie. Ellenkező esetben az érintett munkatárs kevésbé lesz hatékony a munkájában, ráadásul,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük