Miért elengedhetetlen a napi szintű irodai portalanítás?

0 hozzászólás

A portalanítás az általános épülettakarítás és az irodatakarítás egyik leggyakoribb feladata. A por ugyanis szabadon száll a levegőben és előszeretettel ülepszik az íróasztalokra és a különböző használati tárgyakra egyaránt.

A mai modern légtisztítók hatékonyan bevethető fegyverek a szálló porral szemben, de nincs olyan hatékony légtisztító rendszer, ami az ülepedő porral elbánna. A makulátlan tisztaság megteremtése és fenntartása csak a rendszeresen végzett alapos portalanítás és takarítás segítségével biztosítható. 

Miért fontos a portalanítás?

A portalanítás fél egészség. A por ugyanis nem csak látványra kellemetlen, hanem egészségügyi kockázatot is jelent az arra érzékenyek számára. 

A különböző allergiás betegségben szenvedők száma évről évre növekszik. Közülük is kiemelkedően sokan küzdenek a közönséges házi poratka allergiával. 

A rendszeres tüsszögéssel, orrfolyással, orrdugulással és köhögéssel járó allergiás tüneteket valójában nem is maga a poratka, hanem annak mikroszkopikus méretű, levegőben keringő székletdarabkái okozzák. 

A rendszeres portalanítással az allergiás reakció minimálisra csökkenthető, amiről otthon általában saját magunknak kell gondoskodnunk. De az egész mit sem ér, ha a munkahelyen továbbra is fennáll a probléma. Utóbbi ráadásul erősen kihathat a munkatársak hatékonyságára és produktivitására is.

Nem kérdés tehát, hogy a cégeknek, egyrészt egészségügyi okokból, másrészt a tisztaság és a rendezett munkakörnyezet megteremtése érdekében rendszeresen szükségük van az alapos és mindenre kiterjedő portalanításra.

Tényleg naponta szükséges portalanítani? 

Röviden és tömören: igen. Miért? Mert a por egyfelől látványosan felszámolható, másfelől viszont, szinte azonnal újra megjelenik és ülepedni kezd. Ahol pedig por van, ott poratka is van. 

A napi szintű takarítással mindez jól kordában tartható. A kívánt eredményhez már csak a megfelelő eszközökre és a munkájukat lelkiismeretesen végző takarítószemélyzetre van szükség. 

A portalanítás nem atomfizika, mégis érdemes körültekintően, a feladat elvégzéséhez alkalmas eszközökkel végezni. 

A mikroszálas portörlő kendő és a felülethez passzoló tisztítószer, valamint a padló, illetve a szőnyegek és padlószőnyegek tisztításához alkalmas szívóerejű, lehetőleg ipari vagy központi porszívó minden esetben meghozza a várt sikert, ráadásul a por újbóli leülepedését is lassíthatja. 

Egy jó takarító vállalat képzett takarítókat alkalmaz, akik az irodai növényeket sem hagyják ki a portalanításból. 

Ne feledjük, a por bárhol, bármin megtelepedhet! A tökéletes tisztaság pedig az első ránézésre nem szembetűnő helyeken is megkívánja a portalanítást. Ha profi általános épület- és irodatakarításra van szüksége, itt kérhet ajánlatot!>>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük