Miért használnak speciális tisztítószereket a takarító vállalkozások?

0 hozzászólás

Bizonyos iparágakban a hagyományos tisztítószerek kudarcot vallanak, amikor a tiszta és higiénikus munkakörnyezet kialakítása és fenntartása a cél. Ilyen esetekben tehát speciális tisztítószerekre van szükség. Melyek lehetnek ezek az esetek? Tudja meg itt!>>>

Miért jobbak a speciális tisztítószerek?

A speciális tisztítószerek erősebbek és hatékonyabbak a célzott felhasználásokban, mint a hagyományos, háztartási szerek. Ezek a tulajdonságok a veszélyes anyagok, extra makacs szennyeződések, hagyományos technikákkal nem tisztítható gépek, illetve gépsorok és a higiéniai szabványoknak való megfelelés terén  még fontosabbá válnak. 

Veszélyes anyagok

Veszélyes anyag lehet bármi az orvosi rendelőben használt tűtől az atomerőművi hulladékokig.

Fontos, hogy a veszélyes anyagokkal gyakran foglalkozó iparágak és helyiségek saját tisztítási és higiéniai protokollokkal rendelkezzenek, amelyeket a magasan képzett ipari takarítók követnek, illetve minden esetben betartanak. Ez mindenki számára az egyetlen biztonságos út, ami magas fokon biztosítja a biológiai vagy más veszélyes anyagok megfelelő ártalmatlanítását.

Higiéniai szabványok

Az élelmiszer-feldolgozó üzemek, konyhák és az orvosi létesítmények csak néhány olyan ipari környezet, amelyekre speciális higiéniai előírások vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy az ott dolgozók és a látogatók is biztonságban legyenek, fontos, hogy ezeket a helyiségeket olyan szakemberek takarítsák, akik megértik és minden körülmények között betartják a követendő előírásokat. Ez magában foglalhatja a speciális takarítószerek használatát vagy a szigorú protokollok követését is.

Extra makacs szennyeződések

Az ipari környezet gyakran erősebb takarítási megoldásokat igényel. A legtöbb háztartásban maximum 6%-os töménységű tisztítószerekkel találkozhatunk. Az ipari felhasználásra szánt speciális tisztítószerek azonban ennél gyakran jóval erősebbek.

A higításukhoz precíz mérésekre van szükség azért, hogy a szakemberek biztonságosan használhassák őket. Nem kérdés tehát, hogy az ipari takarítóknak speciális képzésre van szükségük a mindenkori biztonság érdekében.

Gépek, gépsorok tisztítása

Otthoni és irodai környezetben valószínűleg a porszívó a legnagyobb és legerősebb, általánosan használt tisztítóberendezés, amit viszont ritkán alkalmaznak ipari környezetben. Utóbbi esetében ugyanis a padlótisztítók, gőztisztító rendszerek, szárazjeges, illetve ozmózis vizes, és egyéb, az adott iparágra jellemző eszközök és berendezések gyakoriak. 

Ezeknek a gépeknek a beszerzése és javítása költséges, ezért a használatukkal kapcsolatos képzés elengedhetetlen a gép vagy a tisztítandó ingatlan nem szándékos károsodásának megelőzése érdekében.

Ipari területek hatékony tisztítására keresi a megfelelő partnert? A feladatot bízza a Tarcsai-Service Kft. tapasztalt és képzett szakembereire. Ajánlatot itt kérhet:

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

Szárazjeges takarítás

Szárazjeges takarítás

Bevált és fenntartható megoldás az ipari szennyeződések ellen A szárazjeges takarítás az elmúlt években vált igazán népszerűvé és elismertté a takarítási iparban. Miért? Mert ez a módszer hatékonyan és környezetbarát módon képes megbirkózni a legmakacsabb...

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Homlokzattisztítás négyféleképpen

Önnek melyik módszerre van szüksége? Az épületek homlokzata nagymértékben formálja a városok arculatát. A homlokzatok tisztasága nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontjából is elengedhetetlen. A modern technológiák révén ma már környezetbarát és hatékony...

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

7 hatékony tipp és trükk a mindig tiszta irodához

Egy tiszta iroda növelheti az alkalmazottak produktivitását, míg a kutatások szerint a rendezetlen környezet stresszt és szorongást okozhat. Sokan nem szeretnek takarítani és nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mivel azonban mindannyian szeretünk tiszta körülmények...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük