Miért használnak speciális tisztítószereket a takarító vállalkozások?

0 hozzászólás

Bizonyos iparágakban a hagyományos tisztítószerek kudarcot vallanak, amikor a tiszta és higiénikus munkakörnyezet kialakítása és fenntartása a cél. Ilyen esetekben tehát speciális tisztítószerekre van szükség. Melyek lehetnek ezek az esetek? Tudja meg itt!>>>

Miért jobbak a speciális tisztítószerek?

A speciális tisztítószerek erősebbek és hatékonyabbak a célzott felhasználásokban, mint a hagyományos, háztartási szerek. Ezek a tulajdonságok a veszélyes anyagok, extra makacs szennyeződések, hagyományos technikákkal nem tisztítható gépek, illetve gépsorok és a higiéniai szabványoknak való megfelelés terén  még fontosabbá válnak. 

Veszélyes anyagok

Veszélyes anyag lehet bármi az orvosi rendelőben használt tűtől az atomerőművi hulladékokig.

Fontos, hogy a veszélyes anyagokkal gyakran foglalkozó iparágak és helyiségek saját tisztítási és higiéniai protokollokkal rendelkezzenek, amelyeket a magasan képzett ipari takarítók követnek, illetve minden esetben betartanak. Ez mindenki számára az egyetlen biztonságos út, ami magas fokon biztosítja a biológiai vagy más veszélyes anyagok megfelelő ártalmatlanítását.

Higiéniai szabványok

Az élelmiszer-feldolgozó üzemek, konyhák és az orvosi létesítmények csak néhány olyan ipari környezet, amelyekre speciális higiéniai előírások vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy az ott dolgozók és a látogatók is biztonságban legyenek, fontos, hogy ezeket a helyiségeket olyan szakemberek takarítsák, akik megértik és minden körülmények között betartják a követendő előírásokat. Ez magában foglalhatja a speciális takarítószerek használatát vagy a szigorú protokollok követését is.

Extra makacs szennyeződések

Az ipari környezet gyakran erősebb takarítási megoldásokat igényel. A legtöbb háztartásban maximum 6%-os töménységű tisztítószerekkel találkozhatunk. Az ipari felhasználásra szánt speciális tisztítószerek azonban ennél gyakran jóval erősebbek.

A higításukhoz precíz mérésekre van szükség azért, hogy a szakemberek biztonságosan használhassák őket. Nem kérdés tehát, hogy az ipari takarítóknak speciális képzésre van szükségük a mindenkori biztonság érdekében.

Gépek, gépsorok tisztítása

Otthoni és irodai környezetben valószínűleg a porszívó a legnagyobb és legerősebb, általánosan használt tisztítóberendezés, amit viszont ritkán alkalmaznak ipari környezetben. Utóbbi esetében ugyanis a padlótisztítók, gőztisztító rendszerek, szárazjeges, illetve ozmózis vizes, és egyéb, az adott iparágra jellemző eszközök és berendezések gyakoriak. 

Ezeknek a gépeknek a beszerzése és javítása költséges, ezért a használatukkal kapcsolatos képzés elengedhetetlen a gép vagy a tisztítandó ingatlan nem szándékos károsodásának megelőzése érdekében.

Ipari területek hatékony tisztítására keresi a megfelelő partnert? A feladatot bízza a Tarcsai-Service Kft. tapasztalt és képzett szakembereire. Ajánlatot itt kérhet:

AJÁNLATOT KÉREK>>>

Hasonló bejegyzések

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

A rendszeres ablaktisztítás egészségügyi előnyei

Megérkezett az ősz, szürkébbé válnak a nappalok, így minden apró lépés segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen. Az egyik ilyen, hogy ha kristálytiszta ablakokon keresztül nézhetünk ki az irodából vagy az üzemből. Ehhez azonban rendszeres ablaktisztításra van szükség,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük