Milyen gyakran van szükség profi munkahelyi takarításra?

0 hozzászólás

A tiszta munkahely egyben egészséges és produktív munkahely is. Ennek megfelelően érdemes ütemezni a takarítási feladatokat, egy arra érdemes profi takarító vállalkozással, hogy mindig magas szintű tisztaságot tudjon fenntartani a munkahelyén. Na de milyen gyakran? Tudja meg most.>>>

Milyen gyakran van szükség munkahelyi takarításra?

A munkahelyi takarítás gyakoriságát alapvetően a vállalkozás mérete és típusa határozza meg. Minél nagyobb egy cég, valószínűleg annál nagyobb a hely és annál gyakoribb takarítás kell. 

Több ember ugyanis több szennyeződést okoz mind a szőnyegen, mind pedig a padlón és a teakonyhában is.

A nagyobb épület és iroda több négyzetmétert jelent, tehát több port, több felmosást, több porszívózást, és a konyha is a gyakoribb és alaposabb takarítását igényli.

Amennyiben az Ön munkahelyén egyszerre több vállalkozás is tevékenykedik, pl. egy irodaház esetén előfordulhat, hogy még gyakrabban kell takarítani.

Különböző takarítási feladatok

Ez is egy fontos tényező, amit figyelembe kell venni egy profi takarító céggel való megállapodáskor, hiszen tudni kell azt, hogy mit kell naponta, kétnaponta, hetente havonta, vagy alkalmanként elvégezni. 

Napi takarítási feladatok

Ide tartozik a padló takarítása, porszívózása, az asztalok, munkalapok letörlése, a konyha és pihenőhelyiségek tisztántartása, tükrök, üvegfelületek tisztítása, és a szemetes edények ürítése, illetve újra bélelése és a mellékhelyiségek takarítása.

Heti takarítási feladatok

A heti takarítási feladatok közé soroljuk azokat a feladatokat, amelyeket nem kell naponta elvégezni, de időről időre szükségesek ahhoz, hogy a munkahelyek tisztán tarthatóak legyenek.

Ilyen feladat lehet: az üvegajtók, nagyméretű üvegablakok tisztítása, padló és egyéb kemény felületek polírozása, a konyhai gépek fertőtlenítése, a mellékhelyiségek súrolása és a szőnyegek porszívózása.

Havi takarítási feladatok

Ezek már nagyobb erőfeszítést igénylő feladatok, amelyek a heti, illetve napi karbantartásba nem férnek bele.

Íme néhány havi takarítási feladat: szőnyegek tisztítószeres tisztítása, kondicionálása, kárpitok mosása, porszívózás a bútorok alatt és mögött, szellőzőnyílások tisztítása, a csempe fugák mélytisztítása, keményfa felületek polírozása, falak tolttisztítása, a vécék mélytisztítása és a különböző plusz szerelvények polírozása. 

Alkalmi takarítási feladatok

Ezek azok a feladatok, amelyek csak akkor szükségesek, hogy ha arra külön felkérik a takarító céget.

Ilyen például a Covid fertőzés idején gyakran igénybe vett erőteljes fertőtlenítő takarítás, vagy pl. egy légtechnika takarítás, amit időről időre érdemes elvégeztetni.Önnek milyen takarításra van szüksége? Mi elvégezzük. Itt kérhet ajánlatot.>>>

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük