Takarítóipari trendek: Mi jöhet még?

0 hozzászólás

Egyetlen iparág sem marad egy helyben. A technológiák és az emberek is folyamatosan változnak és így az igények is. A különböző takarító vállalkozások pedig alkalmazkodnak és olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyekkel elégedetté tehetik a megrendelőket.

Szerencsére vannak olyan iparági trendek, amelyek a előrejelezhetőek, és idővel beépülnek a mindennapi tevékenységünkbe. Íme>>>

Speciális takarítóipari trendek

Az ipari takarító szolgáltatásokra jellemzőek leginkább a speciális takarítási trendek. Mert a különböző intézmények, pl. kórházak, gyárak, nagyüzemi csarnokok, éttermek, iskolák mind-mind speciális odafigyelést és magasabb szintű higiéniai fertőtlenítést igényelnek, mint pl. egy átlagos iroda.

Számos takarító cég kínál szőnyegtisztítást, ablakmosást, padló polírozás. Az utóbbi években azonban a koronavírus-fertőzés előretörésével egyre többen kezdtek el hitelesített fertőtlenítő takarítást végezni. 

A COVID-járvány megnyitotta az utat a korszerű fertőtlenítési eljárások kidolgozásához és ipari környezetben való alkalmazásához.

Igény szerint és amennyiben szükséges, mi is végzünk ipari szintű fertőtlenítést, melynek célja, hogy a legtöbb káros mikroorganizmust elpusztítsa.

Ezt pedig ma már már nem csak fertőtlenítőszerekkel érhetjük el, hanem ultraibolya C, azaz UVC fényt használó gépekkel és gőztisztítókkal is, amelyek a mikroorganizmusok DNS-ére hatva, még akár a szuperbaktériumokat is képesek eltüntetni.

A gőztisztító gépek esetében a tiszta víz felmelegítésével és a túlnyomásos gőzzel nem csak a szennyeződések távolíthatók el, hanem a kórokozók, különböző allergének is semlegesíthetők.

A gőz használatának előnye a gyors száradás, tehát nincs szükség utólagos feltörlésre. 

Az egészségügyi intézmények, iskolák szempontjából ez a két módszer különösen előnyös.

Fenntarthatóság, környezetkímélő technológiák alkalmazása

Manapság ez a legnagyobb trend a takarítóiparban, a fenntarthatóság és a zöld takarítás. Ahogy az emberek egyre tudatosabbá válnak otthon, úgy a munkahelyükön is egyre inkább a Föld-, illetve környezetbarát termékek használatát igénylik.

Évekkel ezelőtt jöttek divatba a környezettudatos takarító eljárások és ez valahogy időről időre ismétlődik. A fenntarthatóság iránti érdeklődés tovább nőtt, és most megint a csúcspontján jár.

Folyamatosan fejlődő technológia

Elkerülhetetlennek látszik, hogy idővel a takarításban – akárcsak más folyamatokban is – a robotok is szerepet kapjanak. Ma is léteznek már takarító robotok, otthoni, porszívózó robotok, és vannak már ablakmosó robotok is, amelyek akár egy takarító cég repertoárjába is előbb-utóbb bekerülhetnek. 

De ne feledje, a tervek nincsenek kőbe vésve. Lehet azoktól eltérő módon is tisztaságot fenntartani. Ön dönti el, hogy mit és hogyan szeretne. De előtte ne felejtsen el ajánlatot kérni tőlünk.>>>

Hasonló bejegyzések

Ipari takarítás: a leghatékonyabb technikák

Ipari takarítás: a leghatékonyabb technikák

Az ipari takarítás elengedhetetlen a gyárak, raktárak és egyéb ipari létesítmények biztonságának és megfelelő higiéniájának fenntartásához. A hatékony technikák alkalmazása növeli a takarítási folyamatok hatékonyságát és elősegíti a fenntarthatóbb üzemelést. Melyek...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük