Takarítóipari trendek: Mi jöhet még?

0 hozzászólás

Egyetlen iparág sem marad egy helyben. A technológiák és az emberek is folyamatosan változnak és így az igények is. A különböző takarító vállalkozások pedig alkalmazkodnak és olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyekkel elégedetté tehetik a megrendelőket.

Szerencsére vannak olyan iparági trendek, amelyek a előrejelezhetőek, és idővel beépülnek a mindennapi tevékenységünkbe. Íme>>>

Speciális takarítóipari trendek

Az ipari takarító szolgáltatásokra jellemzőek leginkább a speciális takarítási trendek. Mert a különböző intézmények, pl. kórházak, gyárak, nagyüzemi csarnokok, éttermek, iskolák mind-mind speciális odafigyelést és magasabb szintű higiéniai fertőtlenítést igényelnek, mint pl. egy átlagos iroda.

Számos takarító cég kínál szőnyegtisztítást, ablakmosást, padló polírozás. Az utóbbi években azonban a koronavírus-fertőzés előretörésével egyre többen kezdtek el hitelesített fertőtlenítő takarítást végezni. 

A COVID-járvány megnyitotta az utat a korszerű fertőtlenítési eljárások kidolgozásához és ipari környezetben való alkalmazásához.

Igény szerint és amennyiben szükséges, mi is végzünk ipari szintű fertőtlenítést, melynek célja, hogy a legtöbb káros mikroorganizmust elpusztítsa.

Ezt pedig ma már már nem csak fertőtlenítőszerekkel érhetjük el, hanem ultraibolya C, azaz UVC fényt használó gépekkel és gőztisztítókkal is, amelyek a mikroorganizmusok DNS-ére hatva, még akár a szuperbaktériumokat is képesek eltüntetni.

A gőztisztító gépek esetében a tiszta víz felmelegítésével és a túlnyomásos gőzzel nem csak a szennyeződések távolíthatók el, hanem a kórokozók, különböző allergének is semlegesíthetők.

A gőz használatának előnye a gyors száradás, tehát nincs szükség utólagos feltörlésre. 

Az egészségügyi intézmények, iskolák szempontjából ez a két módszer különösen előnyös.

Fenntarthatóság, környezetkímélő technológiák alkalmazása

Manapság ez a legnagyobb trend a takarítóiparban, a fenntarthatóság és a zöld takarítás. Ahogy az emberek egyre tudatosabbá válnak otthon, úgy a munkahelyükön is egyre inkább a Föld-, illetve környezetbarát termékek használatát igénylik.

Évekkel ezelőtt jöttek divatba a környezettudatos takarító eljárások és ez valahogy időről időre ismétlődik. A fenntarthatóság iránti érdeklődés tovább nőtt, és most megint a csúcspontján jár.

Folyamatosan fejlődő technológia

Elkerülhetetlennek látszik, hogy idővel a takarításban – akárcsak más folyamatokban is – a robotok is szerepet kapjanak. Ma is léteznek már takarító robotok, otthoni, porszívózó robotok, és vannak már ablakmosó robotok is, amelyek akár egy takarító cég repertoárjába is előbb-utóbb bekerülhetnek. 

De ne feledje, a tervek nincsenek kőbe vésve. Lehet azoktól eltérő módon is tisztaságot fenntartani. Ön dönti el, hogy mit és hogyan szeretne. De előtte ne felejtsen el ajánlatot kérni tőlünk.>>>

Hasonló bejegyzések

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

7 hasznos irodatakarítási cél 2024-re

Már több mint egy hónapja elkezdődött az újév, és ha eddig nem tette, itt a tökéletes alkalom arra, hogy a vállalkozásánál felülvizsgálják és újradefiniálják a irodatakarítási stratégiáikat, biztosítva ezzel a munkahelyi környezet tisztaságát és higiéniáját. A...

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Az innováció csúcsa: Szárazjeges tisztítás

Mi történik, ha a modern technológia találkozik a környezettudatossággal? A szárazjeges tisztítás a modern kor egyik leginnovatívabb takarítási technológiája, amely forradalmasítja az ipari és kereskedelmi takarítást. A Tarcsai-Service Kft által alkalmazott...

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Mi az ipari takarítás és mikor van rá szükség?

Az ipari takarítás az ipari létesítmények különleges tisztítási igényeire összpontosít. Ez magában foglalja a potenciálisan veszélyes területek, gépek és berendezések tisztítását, amelyek speciális személyzetet, módszereket és eszközöket igényelnek. A Tarcsai-Service...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük