Professzionális márványpadló tisztítás tippek profiktól

0 hozzászólás

Márványpadló van az irodában? Akkor bizonyára Ön is szeretné tisztán tartani és folyamatosan fényesnek látni. Ehhez azonban elkerülhetetlen a rendszeres tisztítás. Mielőtt azonban elkezdené jól felsúrolni a padlót, ismerje meg a márványpadló legfontosabb tulajdonságait.>>>

Amit a márványpadló tisztítás előtt tudni érdemes

A márványpadló tisztítás csak akkor lesz hatékony és a végeredménye tökéletes, hogy ha a takarítást végző személy tisztában van a padló igényeivel. Mert csak így őrizhető meg sokáig a márvány ragyogó megjelenése. Ez ugyanis nem egy szokványos ápolást igénylő anyag.

A természetes márvány porózus és kifejezetten alkalmas a magas páratartalmú helyekre (pl. konyhákba, fürdőszobákba) és megállja a helyét a legnívósabb irodai környezetben is.

Létezik kezelt márvány is, ami valójában egy szintetikus anyag. Első ránézésre ugyan hasonlít a természetes márványra, de egy felvitt gél bevonattal rendelkezik, emiatt pedig kevésbé porózus.

Nem elhanyagolható a márványpadló esztétikai értéke sem. Ráadásul rendkívül jól mutat szintén márványból készült munkalapokkal, mosdókagylókkal.

A márvány használatának előnye továbbá, hogy tartós és kevés karbantartást igénylő anyag. Ha tudja, hogyan kell profi módon tisztítani, akkor sokáig megtarthatja a szépségét. 

Hogyan takarítsa a márványpadlót és hogyan ne?

A márványpadló tisztítás alapvetően nem nehéz, csak egy kis odafigyelés kell hozzá. 

A rendszeresen végzett száraz tisztítással valamilyen szinten megóvhatók, mégis elveszíthetik a fényüket, foltosak lehetnek. A sima csapvízben található ásványok pedig lerakódhatnak a felületén, sőt még össze is karcolhatják azt.

Bármilyen típusú márványpadló is van az irodában, mindenképpen kerülendő a univerzális tisztítószerekkel, fehérítőkkel, dörzsölő súrolókkal való tisztítás, mert ezek károsíthatják ezt a gyönyörű padlótípust.

Ezúttal a gőzölés és gőzfelmosás sem alkalmas, mert a tartós hő károsítja a márványt.

Ha biztosra akar menni, érdemes semleges pH-értékű, szappanmentes tisztítószerrel, foszfátmentes mosogatószerrel, vagy kifejezetten márványpadlóhoz alkalmas tisztítószerrel dolgozni. 

A víz legyen meleg és lehetőleg ioncserélt, a felmosó pedig mikroszálas, hogy elkerülje a karcok és sérülések kialakulását. 

Ha azonban foltok jelennek meg rajta, akkor érdemes speciális segítséget hívni.

Hasonló bejegyzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük